1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Elektriautode ja hübriidide müük Eestis kahekordistus
Elektriautode ja hübriidide müük Eestis kahekordistus

Elektriautode ja hübriidide müük Eestis kahekordistus

Eestis on elektriautod üha populaarsemad, selgub 2021. aasta esimese kvartali müügist.

Eestis olid suurima kasvuga elektrisõidukid (95 autot, +111%) ja hübriidid (1452 autot, +96,7%). Kasvas ka diiselkütusega masinate müük (1420 autot, +11%), kuid bensiiniautode müük vähenes (2541 autot, -22,3%).

“Varsti jäävad bensiini- ja diiselmootoriga autod minevikku. Elektrisõidukite ja hübriidide müügi kasv kogu Euroopas on trend, mis jätkub ka lähiaastatel. Eesti on üks esimesi riike maailmas, kes on näidanud, et on valmis üle minema alternatiivsete mootoritega autodele. Esiteks on oluline kütuse kokkuhoid. Siin edestab diiselmootor samuti bensiinimootoreid ja näitab isegi müügi kasvu. Teiseks mõtleme ju keskkonnale. Ja riiklikud programmid elektrisõidukite ostmiseks mõeldud vahendite kompenseerimiseks panevad ka eestlasi valima keskkonnasõbralikke autosid. Olen kindel, et elektrisõidukite müük kasvab jätkuvalt. Kuid Eesti vajab juurde laadimisjaamu, mida on praegu vähe,“ ütles Artjom Umanets Eesti ettevõttest Ria.com Marketplaces, mis haldab suurimat Ukraina automüügiportaali Auto.ria.com.

ACEA andmetel andsid 2021. aasta esimeses kvartalis elektrisõidukid Euroopa autode kogumüügist 5,7%, hübriidid 18,4%, bensiinimootoriga sõidukid 42,2% ja diiselautod 23,2%. Diiselsõidukite müük langes aastaga 20,1% ja bensiinimootoriga sõidukite müük 16,9%. Nõudlus maagaasiga sõidukite (NGV) järele vähenes Euroopa Liidus 10,1%, alternatiivmootoriga autode müük aga suurenes 59,1%.

Head Uudised GoodNews