1. Avaleht
  2. Äri
  3. Elisa optikavõrk laienes tänavu 20 000 ühenduse võrra
Elisa optikavõrk laienes tänavu 20 000 ühenduse võrra

Elisa optikavõrk laienes tänavu 20 000 ühenduse võrra

Käesoleval aastal investeeris Elisa jõudsalt püsiühenduste teenuste võrgu arendamisse, laiendades optikavõrku ligi 20 000 uue koduni. Kokku pakutakse teenust üle Eesti 350 000 kodus.

2020 aasta jooksul on Elisa taas teinud suured investeeringud oma püsiühenduse teenuste võrgu arendamisse. Elisa jätkas paralleelselt oma võrgu rajamisega uutele aadressidele kui ka moderniseerides olemasolevat kaablivõrku optikavõrgu käiku võtmisega.

Selle raames on käesoleval aastal Elisa optikavõrk jõudnud umbes 2000 uue koduni, kus varem Elisa kaabelteenused polnud ning ligi 15 500 koduni, kus varasemalt olid Elisa teenused koaksiaalkaabli võrgus saadaval.

Elisa baas- ja fiksvõrkude juht Kristjan Lepp sõnas, et koroonaviirusest tingitud olukord riigis muutis küll mõneti võrgu ehituse keerulisemaks, kuid kokkuvõttes suudeti siiski seatud plaanid täita. „Stabiilse ja kättesaadava internetiühenduse tähtsus kodudes on tänases olukorras veel olulisem kui varem ning seetõttu on Elisal jätkuvalt fookus tegeleda suures mahus nii võrgu leviala laiendamise kui ka moderniseerimisega, et tagada klientide ootustele vastav koduteenuste kvaliteet.“ Tänavu soovitakse veel optikaühendus tuua kümnete tuhandete kodudeni.

Ühtlasi on Elisa optikavõrgu teenuseid võimalik kasutada üle Eesti ligi 2300 uues kodus üle Eesti kasutades Elektrilevi poolt maapiirkondadesse rajatud optikavõrku. Lisaks sellele sai Elisa optikavõrk viidud ka 68 uude ärimajasse või eraldiseisvasse ärihooneesse.

Arendustega jätkatakse ka tänavu sügisel ja talvel. „2020. aasta jooksul on Elisal veel plaanis ühendada optikavõrguga 12 000 majapidamist,“ lisas Lepp.

Täna pakutakse Elisa optikavõrgus teenusena üles- ja allalaadimiskiirusi kuni 500 Mbit/s, kuid tehnoloogiliselt on rajatud optikavõrk juba praegu võimeline pakkuma kiiruseid kuni 10 Gbit/s. Kokku pakub täna Elisa kaabelvõrguteenuseid 350 000 kodus üle Eesti, neist 76 000 on ühendatud Elisa optikavõrguga ning ülejäänud kodudes on teenus saadaval Elisa koaksiaalkaablivõrgus.

Head Uudised GoodNews