1. Avaleht
  2. Äri
  3. Eesti päikesekatuste tootja Roofit.solar siseneb tarkvaraärisse
Eesti päikesekatuste tootja Roofit.solar siseneb tarkvaraärisse

Eesti päikesekatuste tootja Roofit.solar siseneb tarkvaraärisse

Eestis arendatud innovatiivsete päikesekatuste tootja Roofit.solar on välja arendamas uut tarkvara, mis võimaldab planeerida elektrit tootvaid katuseid ja ka traditsioonilisi metallist katuseid lihtsamini kui eales varem. Roofit.solar tähistab täna oma esimese 2019. aasta septembris avatud tehase sünnipäeva ja korraldab selle puhul avalikkusele tasuta seminari teemal „Energiatootmise tulevik“.

Roofit.solar avas esimese tootmishoone aasta tagasi Harkujärvel, tänaseks on tootmispinda laiendatud juba kahekordselt. Ettevõttel on plaanis tootmisliini täielik automatiseerimine ning globaalseks kasvuks vajaliku elektrit tootvate katuste planeerimise tarkvara väljatöötamine.

„Tänu uuele elektrit tootvate katuse planeerimise tarkvarale saame muuta protsessi efektiivsemaks ning aastaks 2025 on metallist päikesekatuseid üle maailma tõenäoliselt juba vähemalt 10 000“ ütles Roofit.solar asutaja ja tegevjuht Andri Jagomägi.

Paralleelselt alustatakse uute toodete arendust, mis võimaldaks pakkuda nii elektrit tootvat kivikatuse sarnast modulaarset teraskatust kui ka click-kinnitusega katusepaneele, mis sobituks ideaalselt nn Classic profiilidega.

„Click-kinnitusega päikesepaneelide paigaldus on kiirem ja soodsam. Majatootjad, arhitektid ja kinnisvaraarendajad on juba järjekorras, et saada see toode uutele katustele. Plaanime selle tootega turule tulla 2021, sest nõudlus eksportturgudel päikeseenergia lahenduste osas on pidevalt kasvav“ ütles Roofit.solar tegevjuht Andri Jagomägi.

Roofit.solar on kiirelt arenev Eesti ettevõte, kes on välja arendanud maailmas unikaalse monokristalsete ränielementidega integreeritud metallist katusematerjali. Innovatiivne päikesekatus näeb välja nagu traditsiooniline teraskatus ja on elektriliselt sama võimas nagu tavalised päikesepaneelid. Praegu toodetakse käsivalts-päikesepaneele, mis on integreeritud Ruukki valtsprofiiliga ja sobituvad hästi Skandinaavia arhitektuuriga. Roofit.solar katuseid on paigaldatud juba üle 100, peamiselt Eestis, kuid ka Rootsis, Taanis, Saksamaal, Austrias ja Norras. Roofit.solar uued tooted sobivad ka neisse riikidesse, kus kivikatuse imitatsiooniga katused on arhitektuurselt eelistatumad.

Roofit.solar arendusprojektid on kaasrahastatud Eesti-Norra koostööprogrammi „Green ICT“ vahenditest. Arendusplaanide kogumaksumus perioodil 2020-2023 on ca 2,4 miljonit eurot. Lisaks on ettevõte avanud investeerimisvooru uutele investoritele.

Otseülekanne uute projektide tutvustusest ja paneeldiskussioon „Energiatootmise tulevik“ algab 24. septembril kell 16.15 ja on võimalik jälgida Postimees.ee portaalis ja Roofit.solar sotsiaalmeediakanalites (Facebook ja Youtube online).

Head Uudised GoodNews