1. Avaleht
  2. Äri
  3. Ellex tõusis Baltikumi ühinemis- ja ülevõtmistehingute nõustamisturu liidriks
Ellex tõusis Baltikumi ühinemis- ja ülevõtmistehingute nõustamisturu liidriks

Ellex tõusis Baltikumi ühinemis- ja ülevõtmistehingute nõustamisturu liidriks

Rahvusvaheliselt tunnustatud ühinemis- ja ülevõtmistehingute andmebaasi Mergermarketi andmetel tõusis Ellex 2020. esimese poolaasta arvestuses enim antud valdkonna tehinguid nõustanud Baltimaade advokaadibürooks. Liidrikoha kindlustasid kokku 51 miljoni dollari väärtuses nõustatud kümme tehingut.

Baltimaade advokaadibüroode liidrikoht tagas Ellexile ka Kesk- ja Ida-Euroopa advokaadibüroode üldarvestuses ülikõrge teise koha suurte rahvusvaheliste advokaadibüroode seas. Esikoha võtnud Noerr nõustas esimese kuue kuu jooksul 11 tehingut ning kolmandaks jäänud Dentons üheksat.

Ellex Raidla tehinguvaldkonna juhi Sven Pappi sõnul suutis büroo hoida 2020 esimese poolaasta arvestuses kõrge tehinguaktiivsuse eelkõige tänu tugevale esimesele kvartalile. „Oleme suutnud ka koroonakriisi turbulentsis hoida suhteliselt kõrget tehinguaktiivsust vaatamata sellele, et globaalselt on see vähenenud poole võrra ning paljud tehingud on pandud ootele kuniks osatakse täpsemalt hinnata kriisi mõju ettevõtetele. On selge, et teatud sektorid nagu turism ja transport, on saanud üsna rängalt kannatada, kuid on ka sektoreid, mis on kriisist ainult võitnud. Nii on paljud IT-ettevõtted suutnud oma käibemahtusid oluliselt suurendada“.

Tuleviku osas märkis Papp, et kriisi tulemusena vahetab omanikke oluline hulk ettevõtteid ja varasid, mis taastab tehinguaktiivsuse. „Hetkel tundub miljoni dollari küsimuseks olevat mitte „kas“, vaid „millal“ ”, lisas Papp.

Mergermarketi andmeil on tehingute maht maailmaturul võrreldes mullusega langenud 52,7 protsenti 901,6 miljardi dollarini. Samas on erakapitali tehingute osakaal alates 2005. aastast kõrgeim, ulatudes 223,4 miljardi dollarini. Euroopas toimunud erakapitali tehingute maht oli esimesel poolaastal 291,5 miljardit dollarit, mida on 30,6 protsendi võrra enam kui mullu samal ajal.

Pappi hinnangul on see selge märk sellest, et kapitalist maailmas puudust ei tunta, samuti on erakapitalil endiselt julgust ja isu tehinguid teha. Tema sõnul viitavad nee asjaolud pigem eesootavale tehingute buumile, mis vallandumist kohe, kui osatakse täpsemalt hinnata kriisist räsitud ettevõtete väärtust.

Mergermarketi 2020. esimese poolaasta aruannet saab lugeda siit.

Ellex koondab kolme tugevaimat ja kõrgeimalt hinnatud advokaadibürood Balti riigist. Ellex Raidla on Eestis tegutsev ja 1993. aastal asutatud advokaadibüroo. Ellex Klavins tegutseb Lätis alates 1992.aastast ning Ellex Valiunas Leedus aastast 1992.

Head Uudised GoodNews