1. Avaleht
  2. Äri
  3. Enefit Volti kliendid läbisid juulis Eesti teedel üle miljon heitmevaba kilomeetri
Enefit Volti kliendid läbisid juulis Eesti teedel üle miljon heitmevaba kilomeetri

Enefit Volti kliendid läbisid juulis Eesti teedel üle miljon heitmevaba kilomeetri

Eesti suurimas elektriautode laadimisvõrgus Enefit Volt laeti juulis enam kui 1 miljoni heitmevaba kilomeetri läbimist võimaldav kogus rohelist elektrit.

Enefit Volti tootejuht Viljar Kont peab seda märgiliseks tähiseks, sest ühest küljest saavutati vaid ühe kuuga märkimisväärne heitmete kokkuhoid, kuid samal ajal näitab see fakt elektriauto kasutajate kindlust särtsusõidukiga võtta ette ka pikemaid puhkusereise.

„Elektriautode osakaal Eestis on endiselt alla 1 protsendi, kuid nii Enefit Volti avaliku võrgu kui nutikate koduste laadijate kasutusstatistika näitab, et huvi elektriautode vastu ja nendega läbitud kilomeetrite arv kasvab pidevalt,“ ütles Kont. „Pelgalt Enefit Volti võrgust laetud rohelise elektri abil jäi juulis õhku paiskamata enam kui 130 tonni CO2 heitmeid.“

Enefit Volti avalike laadijate kasutus on kuises võrdluses eelmise aastaga liikunud tänavu tõusutrendis. Suvekuude jooksul on varasemast kiiremini kasvanud ka Enefit Volti laadimisvõrgu registreeritud kasutajate arv, kus juures uute klientide seas on arvukalt välismaalasi.

„Sõiduulatus ei ole elektriautode puhul tänapäeval enam probleem. Esiteks võib laetud akuga läbida korraga mitusada kilomeetrit ja teiseks on laadimisvõimalused lähedal,“ lisas Kont. „Elektriauto on tänu vaikusele ja sõidumugavusele väga hea transpordivahend reisimiseks. Ainuüksi Enefit Volti laadimisvõrgus on 190 avalikku laadijat, mida suvel on senisest agaramalt kasutanud nii meie kohalikud kui välismaised kliendid. Autoga reisides võid kindel olla, et iga 50, 100 või 200 kilomeetri järel peatust tehes on laadija lähedal. Meie klientide seas on üha rohkem ka neid, kes ei pelga elektriautoga võtta ette reisi ka Euroopasse.“

  • Enefit Volti avalikus laadimisvõrgus on 13 maakonnas kokku 190 laadijat. Neist viiendik on kõigile elektriautodele sobivad CCS/CHAdeMO kiir- või ülikiirlaadijad.
  • Endale lähima laadija leiab Enefit Volti kodulehelt www.enefitvolt.com või laadimisäpist.
  • Kõigis Enefit Volti avalikes laadijates on kasutusel 100% roheline elekter.
Head Uudised GoodNews