1. Avaleht
  2. Toode
  3. Esimesena Eestis alustas EMT 4G interneti pakkumist ka telefonides kasutamiseks
Esimesena Eestis alustas EMT 4G interneti pakkumist ka telefonides kasutamiseks

Esimesena Eestis alustas EMT 4G interneti pakkumist ka telefonides kasutamiseks

Sony Xperia V

Erinevate internetiseadmetega (modemid ja ruuterid) on olnud võimalik EMT 4G kiiret internetti kasutada juba kaks aastat. Nüüdsest on EMT 4G interneti kasutamise võimalus avatud ka nutitelefonidele.

Uus internetipakett „EMT Internet telefonis 4G“ võimaldab 4G telefonide omanikel kasutada oma telefoniga 4G andmesidet.

„EMT Internet telefonis 4G“ maksimaalne allalaadimiskiirus on 50 Mbit/sek ja üleslaadimiskiirus 5 Mbit/sek, maksustamissamm on 1kB. Lisaks 4G-le on paketis avatud ka 3,5G kasutamise võimalus. 3,5G kasutamiseks on avatud võrgu maksimumkiirus, allalaadimine kuni 21,6 Mbit/sek ja üleslaadimine kuni 5,7 Mbit/sek. „EMT Internet telefonis 4G“ on mahuga 15GB, pärast mahu täitumist saab andmesideteenuseid edasi kasutada piiratud kiirusel.

EMT Internet telefonis 4G paket annab lisaks 240 kõneminutit ja 25 SMSi. Paketi kuutasu on 29,95 eurot (koos käibemaksuga).

„Kui mõni aasta tagasi oli internet mobiiltelefoni kasutaja jaoks lisateenus, siis koos nutitelefonide laialdase kasutusele võtmisega alustavad paljud kliendid sideteenuse valikut just internetiteenusest lähtuvalt.“ ütles EMT teenuste juhtimise divisjoni direktor Lauri Läheb. „Üha enam kasutatakse erinevaid suhtluskeskkondasid, surfatakse internetis ning tehakse tööd e-kirjadega nutitelefonide vahendusel. Samas aga ei kao kuhugi ka vajadus helistamise ja sõnumite järele ning seepärast sisaldab ka uus turule toodud EMT 4G internetipakett lisaks kõneminuteid ning SMS-e.“

EMT 4G võrk katab praegu 70% rahvastikust ja 35% territooriumist. Kogu Eesti saab EMT 4G leviga kaetud 2014. aasta lõpuks.

4G pakub kasutajale mobiilse interneti kiiruseid kuni 100Mbit/sek (reaalsed saavutatavad kiirused jäävad keskmiselt vahemikku 20-60Mbit/sek) ja üleslaadimiskiiruseid kuni 50Mbit/sek (reaalsed keskmised kiirused 5-20Mbit/sek). Kuna 4G võrgus on ka väiksem hilistumine (latentsus), muudab see 4G atraktiivseks reaalajas teenuste pakkujatele ning meelelahutuse poolelt videosisu tarbijatele.

Hetkel on 4G võrku toetavatest telefonidest müügil Sony Xperia V, Asus Padfone II („kaks ühes“ ehk telefon ja tahvelarvuti) ning iPhone5 (4G teenuste kasutamiseks peab Apple eelnevalt aktiveerima 4G toe). Müügile on saabumas HTC One SV, Nokia Lumia 820, Nokia Lumia 920, Samsung Galaxy Note II LTE ja LG Optimus G.

Head Uudised GoodNews