1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. GOODNEWS KIIDAB! Targa Töö Ühing ja Elisa avavad kaugtöö kiirabi
GOODNEWS KIIDAB! Targa Töö Ühing ja Elisa avavad kaugtöö kiirabi

GOODNEWS KIIDAB! Targa Töö Ühing ja Elisa avavad kaugtöö kiirabi

Seoses koroonaviiruse kiire levikuga on paljud ettevõtted sunnitud saatma oma töötajad kodutööle. Varasema kogemuse puudumisel võib see olla valulik protsess. Targa Töö Ühing ja Elisa pakuvad nõustamist ja tuge tekkinud küsimuste korral. 

Kaugtöö kiirabi on vestlusaken, kus juhid ja töötajad saavad esitada oma küsimusi ja meie eksperdid proovivad leida muredele kiireid vastuseid ning lahendusi. Küsida saab nii tehniliste murede kui juhtimise probleemidega seotud küsimusi – kuidas juhtida virtuaalmeeskonda, millised on turvalised vahendid ja kanalid, kuidas hoida organisatsiooni kultuuri ja olemasolevaid protsesse elujõulisena. Ettevõtmise eesmärk on lisaks toetamisele ja julgustada inimesi rohkem kodutööle, et anda nii oma panus koroona viiruse leviku tõkestamisele. 

Küsimustele aitavad vastuseid otsida Targa Töö Ühingu eksperdid Ave Laas ja Sirja Sulakatko. Tehnilistele küsimust puhul abistab Elisa seadmetugi. 

Targa Töö Ühingu juhatuse liige Ave Laas kommenteerib: “Organisatsioonid, kes on kaugtöötamist suuremal või väiksemal määral varem katsetanud, teavad täna, mida tegema peab ja mis on nende võimalused, aga meil on palju juhte ja ettevõtjaid, kes on sunnitud nüüd esimest korda kaugtöötamist rakendama. Eesti on väike ja paindlik e-riik. Kasutame seda parimas mõttes ära ja kriisist väljudes on kindlasti meie ettevõtted oluliselt paindlikumad ning kaugtöös konkurentsivõimelisemad.“

Elisa erakliendiüksuse juht Andrus Hiiepuu sõnab, et kaugtööst on saanud normaalne igapäevaelu kümnetele ettevõtetele, kuid neid, kes selle teemaga kokku puutunud pole, tuleb täna teavitada ja informeerida, kuidas käituda. “Elisas ja Eestis on täna suurepäraseid juhtimiskonsultante, kes saavad appi tulla. Abi küsimine ja pidev enda arendamine on ühe juhi ning ettevõtte jaoks täna tähtis hügieenifaktor. Elisa seadmetugi on valmis vastama kõikidele tehnilistele küsimustele, mis kontorist eemal töötajatel tekkida võivad – alustades sellest kuidas virtuaalset koosolekut pidada kuni ühise failihalduseni. Lisaks pakuvad Elisa juhid vajadusel nõu ka igapäevarutiinide ning juhtimisvõtete osas, mis hajusa tiimi puhul kahtlemata on teistsugused kui ühises ruumis.”

„Praegune olukord on proovikivi enamikele meeskondadele  kaugtööga toimetuleks. Läbi igapäevatöö puutume palju kokku organisatsioonidega, kelle jaoks koostöö distantsilt on juba tavapärane. Parimate praktikate ja näidete abil suudame leida lahendused enamikele tekkivatele väljakutsetele,” lisas virtuaalmeeskonnatöö ekspert Sirja Sulakatko.

Kaugtöö kiirabi on leitav leheküljelt smartwork.ee või e-maililt kiirabi@smartwork.ee

Head Uudised GoodNews