1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. HEA TEGU I Veriff annetab üks miljon isikutuvastust
HEA TEGU I Veriff annetab üks miljon isikutuvastust

HEA TEGU I Veriff annetab üks miljon isikutuvastust

Isikusamasuse tuvastamisega tegelev start-up Veriff annetab mittetulundusühingutele ja sihtasutustele üks miljon tasuta verifitseerimist.

Veriff teatas täna, et annetab 1 miljon tasuta isikusamasuse tuvastust, et aidata mittetulundusühingutel ja sihtasutustel tulla toime koroonaviiruse pandeemia poolt põhjustatud probleemidega. Silmast silma suhtlus on viiruse leviku ohu tõttu viidud absoluutse miinimumini ning seetõttu muutub isikute tuvastamine veelgi olulisemaks. Lahenduseks on turvaline virtuaalne isikusamasuse tuvastamine.

Veriffi asutaja ja tegevjuhi Kaarel Kotkase sõnul on nõudlus virtuaalse isikusamasuse tuvastamise järgi viimastel nädalatel märgatavalt kasvanud. „Me otsustasime toetada mittetulundusühinguid ja sihtasutusi, kellel võiks meie tehnoloogiast abi olla. Just neid, kes vaatamata pandeemia poolt põhjustatud keerulistele olukordadele  teevad väljakutseterohket tööd ja otsivad lahendusi, et tekkinud situatsioon võimalikult kiiresti lõppeks. Me keskendume lahendusele ja teeme erinevad teenused virtuaalselt kättesaadavaks. Me seisame headuse eest ja soovime hädasolijaid aidata.”

Tasuta verifitseerimistest saaksid kõige enam abi näiteks ülikoolid, kes peavad tudengeid eksami sooritamiseks tuvastama; online platvormid, kus tegutsevad inimesed, kes on vabatahtlikena valmis abivajajaid aitama; erinevad registrid, mis tegelevad usaldusväärsete andmebaaside loomisega, et saada ülevaadet karantiinis viibivatest inimestest. Samuti ka digitaalsete tervishoiuteenuste pakkujad; organisatsioonid, kes võitlevad libauudiste levimise vastu, aga ka paljud teised.

Mittetulundusühingutele ja sihtasutustele suunatud 1 miljoni tasuta verifitseerimiste programm kestab kuni juuni lõpuni. Avaldusi tasuta verifitseerimiste saamiseks saab esitada Veriff veebilehe kaudu aadressil.

Veriffist

Veriff on globaalne isikusamasuse tuvastamisega tegelev  start-up, mis kaitseb nii ettevõtteid kui nende kliente identiteedipettuste ja -varguste eest. Isikusamasust tuvastatakse automaatselt tehisintellekti abil analüüsides tuhandeid tehnoloogilisi ja käitumuslikke näitajaid. Veriff suudab tuvastada rohkem kui 7000 erinevat dokumenditüüpi enam kui 190 riigist. 

Head Uudised GoodNews