1. Avaleht
  2. Äri
  3. HÜBRIIDAUTOD I Nestlé asendab Baltikumis autopargi hübriidautodega
HÜBRIIDAUTOD I Nestlé asendab Baltikumis autopargi hübriidautodega

HÜBRIIDAUTOD I Nestlé asendab Baltikumis autopargi hübriidautodega

Nestlé ühines ülemaailmse kampaaniaga „Race to Zero”, mille eesmärk on ühendada erinevate ettevõtete, linnade, piirkondade ja investorite juhtimis- ja toetustegevused, et valmistada ette tervislikku ja jätkusuutlikku süsinikuneutraalset taastumist. Viimast arutatakse peagi ÜRO 26. kliimamuutuste konverentsil COP26. Kampaania eesmärk on juhtida uue majanduskasvu ja innovatsiooni tegevuskava, mis toetaks koroonakriisist taastuvat kaasavamat ja kriisidele vastupidavamat majandust.

„Race to Zero” paneb proovile 2050. aastaks null neto emissioonide saavutamisele pühendunud juhid, et ühineda globaalsete pingutustega piirata kliimasoojenemise tempot 1,5°C-ni. Kliimamuutuste konverentsile COP26 eelnevalt esitatakse kõikide osalejate poolt tegevusplaan ja vahe-eesmärgid järgmiseks kümnendiks.

Nestlé osaleb juba aktiivselt nullini “võidujooksus”. Ettevõte kiirendab oma tegevust kliimamuutustega võitlemiseks ja on pühendunud sellele, et saavutada 2050. aastaks nullilähedased heitkogused. Nestlé avaldab tegevuskava, mis sisaldab ka 1,5°C tempoga kooskõlas olevaid vahe-eesmärke.

Nestlé tunnistab, et tema edukuse võimekus sõltub kogu süsteemi hõlmavatest muudatustest ja julgustab ka teisi seda tegema. Samuti nõuab see kooskõlastatud ülemaailmseid jõupingutusi, mis tagavad COVID-19 järgse majanduse elavdamise selliselt, et samal ajal tullakse globaalselt toime kliimamuutustega.

Enne virtuaalsel konverentsil “Race to Zero” osalemist ütles Nestlé tegevjuht Mark Schneider: “Me teame, et kliimamuutuse väljakutse ei oota – seega ka meie ei oota. Ajafaktor on ülioluline ja me vajame kiireid võitusid lühikese aja vältel selleks, et taastuda COVID-19 kriisist ja töötada parema tuleviku nimel. Nestle on sellele eesmärgile pühendunud. Töötame koostöös teistega ja kasutame meie laialdasi mastaape ja ekspertiisi, et kasutada meie brändide jõudu progressi soodustamise nimel – seda võimalikult kiiresti. Tuumiktegevus kliimamuutuse probleemi lahendamisel on jätkusuutliku toidusüsteemi ehitamine ja me kavatseme mängida oma osa, et see ka juhtuks.”

Näiteks investeerib Nestlé keskkonnaalaste lubaduste täitmiseks hübriidautode parki. Järgmise kolme aasta jooksul vahetatakse kõik ettevõtte autod hübriidide vastu, vähendades süsinikuemissioone kuni 30 protsenti. Baltikumis  on esimesed sammud heitkoguste vähendamise suunas juba tehtud. Nestlé Baltics töötajate ametiautode asendamine hübriidautodega algas juba juunis.

“Aasta lõpuks asendame pea pooled Nestlé Baltics töötajate autod hübriidautodega. See on järjekordne näide tõelistest meetmetest, mida võtame kasutusele, et aidata omalt poolt kaasa kliimamuutuste vähendamisele ja jõuda lähemale oma eesmärgile olla läbinisti keskkonnasõbralik ettevõte,” selgitab Natalija Pipariené, Nestlé Baltics personalijuht.

Nestlé hübriidautod ei vaja pistikust laadimist. Igas sõidukis kasutatakse regeneratiivset pidurdamist, s.t kogutakse kineetilist energiat pidurdamise ajal, mis auto akudesse talletub. Teisisõnu läbivad hübriidautod osa vahemaast ainult elektrimootori jõul – linnatingimustes ulatub see koguni 50 protsendini.

Head Uudised GoodNews