1. Avaleht
  2. Toode
  3. Iirise ja karamelliga küpsisetainas! Tänavused Eesti parima toiduaine hõbemärgid on valitud
Iirise ja karamelliga küpsisetainas! Tänavused Eesti parima toiduaine hõbemärgid on valitud

Iirise ja karamelliga küpsisetainas! Tänavused Eesti parima toiduaine hõbemärgid on valitud

Eesti parima toiduaine konkursil selgusid kõik hõbemärkide saajad.

Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul oli teine hindamispäev intensiivne ja tiheda konkurentsiga. Parima kalatoote võitnud Heimon Kala vikerforellifilee kohta ütles Potisepp, et ehtsal tulel leegitatud kala maitse võlus hindamiskomisjoni täielikult. „Tegu on äärmiselt erilise maitsega kalatootega, mille puhul on märkimisväärne ka selle tooraine – 100% kohalik, Saaremaal kasvatatud forell,“ sõnas Potisepp.

Parima lihatoote kategoorias 22 tootest parimaks tunnistatud Maks ja Mooritsa kodune hakkliha jäi hindamiskomisjonile eriliselt silma uuendusliku pakendi poolest. „Kodune hakkliha on kvaliteetne ja hea toode, millest saab valmistada loendamatult erinevaid roogasid. Lisapunktid sai toode keskkonnasõbraliku pakendi eest, mille puhul kasutatakse 50% vähem plastmaterjali kui tavaliste hakklihapakendite puhul,“ ütles Potisepp.

Parima puu- ja köögiviljatoote tiitli võitis Salvesti muuti ökoloogiline pohla-mustika-rukkipuder. „Toote uudsus seisneb eelkõige huvitavas maitsekombinatsioonis. Põhjamaistele marja- ja puuviljapüreedele lisavad maitsesügavust teraviljad – rukkitäisterajahu ja kaerahelbed. Tulemuseks on tervislik ja maitsev toode, mida on mugav kaasas kanda ja kiirel hetkel vahepalana tarbida,“ kommenteeris Potisepp.

Parimaks kondiitritooteks valis hindamiskomisjon Van Koogi küpsisetaigna iirisetükkide ja karamelliga. „Täiesti unikaalne toode Eesti turul! Iirisetükkide ja karamellise maitsega küpsised valmivad kodus loetud minutitega. Seest pehmed, kuid krõbeda koorikuga ahjusoojad küpsised teevad kodukoka elu lihtsaks ja rõõmustavad nii pere suuri kui ka väikeseid,“ ütles Potisepp.

„Hõbemärkide hindamine näitas, et toiduvaldkonnale oli eelmine aasta väga edukas ja turule tuli palju uuenduslikke tooteid. Suurtootjad näitasid konkursil kõrget taset, esitledes nii põnevaid maitsekooslusi, kvaliteetset toorainet kui ka keskkonnasõbralikke pakendeid,“ võttis Potisepp kahe hindamispäeva tulemused kokku.

Järgmisel nädalal toimuvad piirkondlike väiketoodete ja kuldmärkide hindamised.

Head Uudised GoodNews