1. Avaleht
  2. Uudis
  3. Kalamaja saab tänapäevase lasteaia 270 lapsele
Kalamaja saab tänapäevase lasteaia 270 lapsele

Kalamaja saab tänapäevase lasteaia 270 lapsele

Tallinnas Kalamajas valmib tuleva aasta sügiseks miljööväärtuslikku piirkonda sobiv lasteaed Kelluke, mille 12 rühmas hakkab käima 270 last.

Uus maja on rühmade kaupa jagatud mitmeks kaldkatusega osaks, millest igaüks on eri värvi. Hoovi tulevad lillepeenrad, õuesõppe paviljonid, õppeaed ja kasvuhoone, hoone katusele paigaldatakse päikesepaneelid.

Lasteaia direktor Tamara Borsuk tunneb heameelt ka õuealale rajatava liiklusõppe linnaku ning uute sportimis- ja mänguvõimaluste üle. „Hoones on suured ja avarad rühmaruumid, ühendatav spordi- ja muusikasaal, huviklass, töötajate kabinetid, köök, lift. Lasteaia fuajees on suur näituste- ja mängimisala. Läbipaistev katus lisab ruumile valgust ja avarust. Kõigisse rühmaruumidesse pääseb nii siseruumist kui ka otse õuest. Kokkuvõtteks võime öelda, et saame maja, millest oleme ammu unistanud,“ ütleb Borsuk.

Lasteaia ehitab Mapri Ehitus. Ettevõtte tegevjuht Tarmo Roos lubab, et Kalamaja saab keskkonda sobiva lasteaia, kus on olulist tähelepanu pööratud nii laste kui ka töötajate ergonoomikale ja mugavusele. „Mapri Ehitus lammutas meelsasti vana hoone, et rajada selle asemele kaasaegne keskkond. Lasteaiaõpetajatel on väga suur koormus ja sotsiaalselt oluline roll, seega olgu nende töötingimused tipp-topp vormis. Kuna Mapri Ehituse töötajatel on vähemalt kahe lasteaiarühma jagu tulevikutegijaid, teame, mis on lapsele hea ja õpetajale oluline. Lapsed on meie tulevik ja ükski euro, mille panustame nende tuleviku edule, ei lähe raisku,“ kinnitas Roos.

Lasteaia Kelluke tööde tellija on Tallinna Linnavaraamet, hoone projekteeris Nord Projekt. Tööde kogumaksumus on 8,2 miljonit eurot.

Head Uudised GoodNews