1. Avaleht
  2. Äri
  3. Kaup24.ee viib nüüd koostöös ZITICITYga tellimused kohale ühe päevaga
Kaup24.ee viib nüüd koostöös ZITICITYga tellimused kohale ühe päevaga

Kaup24.ee viib nüüd koostöös ZITICITYga tellimused kohale ühe päevaga

Balti riikide suurim interneti kaubanduskeskus Kaup24.ee alustas koostööd ZITICITYga, et pakkuda klientidele kiiremat kaupade tarnet – enne kella 14.00 tehtud tellimused toimetatakse nüüdsest kohale juba järgmisel päeval.

E-kaubanduse mahtude suurenedes on tarbijate harjumused muutumas ja tellimuste tarnekiirus muutub üha tähtsamaks. Pidevalt klienditeeninduse parandamisse investeeriv Kaup24.ee pakub klientidele veebist tellitud kauba kohaletoimetamiseks uut tarneviisi. Nüüdsest on Kaup24.ee veebist tellitud kauba kojuveopartner ZITICITY.

Kaup24.ee turundusjuhi Ernestas Kačerauskase sõnul eelistasid enamik interneti kaubanduskeskuse ostjaid seni kaubale ise järele tulla, kuna see teenus on tasuta. Alternatiivina tellitakse kaubad pakiautomaati või postkontorisse. Kuna e-kaubandus on aga viimasel ajal väga kiirelt arenenud, siis on kiirem tarne muutunud nii globaalselt kui ka Eesti ostjate jaoks üha olulisemaks ja seda eriti suuremates linnades. „Inimesed eelistavad teenuseid, mis võimaldavad neil aega kokku hoida. ZITICITY kullerite paindlik töögraafik ja kohaletoimetamise kiirus muudavad meie tarneid Kaup24.ee-s oluliselt kiiremaks. See kujundab ümber ka meie klientide tarbimisharjumusi, sest paki saab nüüd vastu võtta endale sobival ajal ja kohas,“ selgitas Kačerauskas.

ZITICITY tegevjuhi ja kaasasutaja Laimonas Noreika sõnul sarnaneb ZITICITY teenus välismaal tuntud Amazon Prime‘iga, mis võimaldab tellida kaupu e-poest samal või järgmisel päeval. Eestis pakub ZITICITY kauba kojuveoteenust mitmesuguste valdkondade ettevõtetele, kuid kõige suurem vajadus kiirete tarnete järele on restoranidel ja kaubandusettevõtetel. „Praegu kasutab ZITICITY platvormi ligi 3000 ettevõtet. Meie kauba kojuveo teenuse kasutajate arv kasvab pidevalt ning koostöö alustamine suurima interneti kaubanduskeskusega oli loogiline samm nii meie kui ka Kaup24.ee jaoks,“ lausus Noreika.

ZITICITY on Balti riikides sama päeva tarnete turu liider – platvormil on registreeritud 1500 kullerit Eestis ja üle 9000 kulleri Leedus.

Ühe päeva tarne saab Kaup24.ee-s valida toodetele, mille kaal ei ületa 20 kg ja mõõtmed 90 x 65 x 50 sentimeetrit. Seda kiiret tarneviisi saab valida umbes 80 protsendi Kaup24.ee pakutava kauba kohaletoimetamiseks. Kui kaup tellitakse enne kella 14.00, toimetavad ZITICITY kullerid selle kohale järgmisel päeval. Kojuveod toimuvad esmaspäevast laupäevani ja tellida saab ainult Kaup24.ee laos olevat kaupa. Klientidele antakse tellimuse kohta teavet tekstsõnumi teel, milles sisalduva lingi abil saab kaardil jälgida kauba teekonda reaalajas.

Jätkusuutlik tarne

ZITICITY statistika näitab, et rohkem kui poolte tellimuste puhul on vahemaa väljastuspunkti ja sihtkoha vahel alla viie kilomeetri. Lühikesed vahemaad võimaldavad kulleritel kasutada ükskõik millist sõidukit: jalgratast, tõukeratast või autot. Noreika sõnul tarnib enamik ZITICITY kullereid kaupu jalgrattaga, edendades seeläbi säästvat kättetoimetamisviisi, mis ei reosta loodust.

Linnalogistika platvorm ZITICITY aitab kohalikel ettevõtetel konkureerida Wolti, Amazoni, Aliexpressi ja teiste kaubandushiidudega, pakkudes kaupadele kiiremat tarnet. ZITICITY ühendab e-poe linna logistikakeskustega, optimeerib marsruute ja jaotab tellimusi kulleritele võimalikult tõhusalt.

Balti riikide suurimale e-kaubanduse ettevõttele Pigu Grupp kuulub Eestis interneti kaubanduskeskus Kaup24.ee, Leedus Pigu.lt ja Lätis 220.lv. Pigu Grupp on esimene ja seni ainus Leedu ettevõte, kes kuulub neli aastat järjest Kesk-Euroopa viie kõige kiiremini kasvava tehnoloogiaettevõtte hulka. 2018. a tarnis Pigu ligikaudu 2 miljonit tellimust, mille käive oli 100 miljonit eurot. Ettevõttes töötab üle 350 töötaja. Alates 2019. a septembrist avas Pigu võimaluse kaubelda Kaup24, Pigu.lt ja 220.lv platvormil ka teiste ettevõtete jaoks. Alates 2015. aastast kuulub Pigu grupp MCI-le, mis on üks Kesk- ja Ida-

Head Uudised GoodNews