1. Avaleht
  2. Äri
  3. Koroonakindlaks renoveeritud Nordic Hotel Forum valmistub taasavamiseks
Koroonakindlaks renoveeritud Nordic Hotel Forum valmistub taasavamiseks

Koroonakindlaks renoveeritud Nordic Hotel Forum valmistub taasavamiseks

Tallinna kesklinnas paiknev neljatärnihotell Nordic Hotel Forum tegi sektori viimaste aastate ühe suurema, 12,5 miljoni eurose investeeringu ja valmistub augustis uksi avama.

Hotelli juhi Feliks Mäguse sõnul tehti kogu majale aasta jooksul täielik uuenduskuur, paigaldati erinevad viirusetõrje- ja kontaktivabad lahendused. „Prognoosime, et pereturism taastub äriturismist kiiremini, mistõttu ehitasime osad toad suuremateks ja kohandasime need peredele sobivaks. Tõenäoliselt jääb niisama lendamist ka pikas plaanis harvemaks ja äriturism ühendatakse üha rohkem isiklike puhkustega, mistõttu on palju tube nüüd spetsiaalselt pikemaajalisteks viibimisteks sisustatud,“ ütles Mägus, kelle sõnul muudeti neid trende silmas pidades osaliselt ka hotelli üldkontseptsiooni.

Hotellihoone omaniku, kinnisvarafirma Kapiteli juhatuse esimehe Taavi Ojala sõnul on Nordic Hotel Forumi taasavamine üks suuremaid investeeringuid sektorisse alates pandeemia puhkemisest eelmisel kevadel. „Ka Tallinna parimas asukohas asuval hotellil on seljataga keeruline aasta. Otsustasime kasutada vaheaastat investeerimiseks, et hotell parimasse vormi seada ja külaliste vastuvõtmiseks jälle valmis olla, kuigi seis koroona- ja turismirindel on jätkuvalt väga keeruline,“ ütles Ojala.

„Meil on üürileandja Kapiteliga tulevikku vaatav ja usalduslik koostöö. Suur pilt on selline, et praegu rohkem kui 30-protsendilist täitumust prognoosida ei julge. Nõudlus on väiksem ja ka hinnad paari aasta tagusega võrreldes kuni kolmandiku võrra madalamad. Ootame, et nõudlus taastub järgmisel suvel,“ lisas Mägus.

Täielikult ehitati ümber ventilatsiooni- ja muud tehnilised süsteemid, et hotell vastaks viirusejärgse maailma nõuetele. „Nordic Hotel Forum on esimene hotell Eestis, millel on üle maja viirusetõrjeseadmed. Näiteks on konverentsikeskuse ruumides Soome firma Genano mobiilsed viirusetõrjeseadmed, mis eemaldavad õhust nii nanoosakesed, bakterid kui ka viirused. Täiendava usaldusmeetmena pakume hotelli ja konverentsikeskuse külalistele Eestis loodud kaelaskantavaid õhupuhasteid Respiray, mis puhastavad UV-kiirguse abil 99 protsenti sissehingatavast õhust ning suunavad puhta õhu kandja suu- ja ninapiirkonda,“ ütles Mägus.

Renoveerides pandi rõhku moodsatele kontaktivabadele lahendustele, nagu kontaktivaba sisseseregistreerimine, numbritubade uste avamine nutiseadme abil ja hotelliarve tasumine personaliga kokku puutumata, milleks kasutati Eestis väljatöötatud digilahendust. Kohalikele külastajatele mõeldes avatakse ühe restorani asemel kaks. Laiendati lõõgastuskeskust.

Forumi uuendamine teostati hotelli operaatori Nordic Hotelsi ja Kapiteli koostööna. Kapitel investeeris renoveerimisse ligikaudu 9 miljonit eurot. Forumis on pärast remonti endise 267 asemel 258 numbrituba. Hotelli uuendusprojekti koostas sisearhitektuuribüroo Artaku, hoone sisearhitektid on Kaire Kemp-Tišler ja Ea Andla, ehitustööd teostas Merko. Hotelli sisustamisel kasutati palju Eesti disainerite kujundatud eritellimusmööblit. Renoveerimist toetas läbi ärimudeli muutmise meetme EAS.

Nordic Hotel Forum on sertifitseeritud Rohelise Võtme (The Green Key) hotell, jälgides jätku- ja keskkonnasäästlikkust toetavaid standardeid.

Head Uudised GoodNews