1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. KRIISIABI I Elamuskeskused ja konverentsihoonete valdajad saavad uuest nädalast taotleda kriisabi
KRIISIABI I Elamuskeskused ja konverentsihoonete valdajad saavad uuest nädalast taotleda kriisabi

KRIISIABI I Elamuskeskused ja konverentsihoonete valdajad saavad uuest nädalast taotleda kriisabi

17. maist avaneb kriisiabi taotlusvoor siseruumides asuvatele elamuskeskustele, sealhulgas mängutubadele, bowlingusaalidele, seiklusparkidele ja turismiatraktsioonidele ning konverentsihoonete valdajatele. Vooru eelarve on 1,5 miljonit eurot ning see on avatud 28. maini.

„Taotlusvoor peab aitama elamust pakkuvatel asutustel ja konverentsikohtadel kriis üle elada. Kriisiabi võimaldab hoida töökohti ja välja ehitatud keskkondi ning aitab sektoril võimalikult sujuvalt taas avaneda, kui viiruse oht väheneb,“ ütles kultuuriministeeriumi audiovisuaalnõunik Siim Rohtla.

„Toetus makstakse välja kümne tööpäeva jooksul pärast taotluse rahuldamise otsust,“ ütles Riigi Tugiteenuste Keskuse (RTK) talitluse juht Urve Vool. „Mida selgemalt on taotlused täidetud, seda kiiremini saame otsused tehtud ning abi jõuab toetuse saajateni. Seetõttu on meie eesmärk taotlejatele kogu protsess võimalikult lihtsaks ja selgeks teha. Oleme taotlejatele igati toeks ning valmis taotluste sisestamise osas abistama,“ lisas ta.

Taotlusvooru tutvustav infotund toimub reedel, 14. mail 2021 kell 13–14.30 virtuaalselt Zoomis. Eelnev registreerimine pole vajalik, infotunnile pääseb ligi siit.

RTK talituse juht Urve Vool ning teenusekoordinaator Tea Tassa räägivad, millised on nõuded taotlejale ning kuidas taotlusi esitada. Samuti vastavad küsimustele Kultuuriministeeriumi audiovisuaalnõunik Siim Rohtla ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi turisminõunik Kati Kikas. Taotlusi saab esitada Riigi Tugiteenuste Keskusele (RTK) e-toetuse keskkonna kaudu. Täpsemalt saab vooru kohta lugeda RTK kodulehelt.

Head Uudised GoodNews