1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Kuidas kodumasinate ja elektri pealt raha kokku hoida?
Kuidas kodumasinate ja elektri pealt raha kokku hoida?

Kuidas kodumasinate ja elektri pealt raha kokku hoida?

Raha kokkuhoid on kindlasti meie elus väga oluliseks osaks. Tõsiasi on see, et oma kodus õigesti toimetades saate teha väga palju, et teie arved ei kasvaks üle pea suureks.

Foto: Shutterstock.com

Siin on mõned nipid, kuidas kodumasinate ja elektri pealt raha kokku hoida.

Vahetage välja vanad kodumasinad

Kui teie kodumasinad on vanemad kui 10 aastat, oleks mõistlik need uute vastu vahetada. Miks? Kuna vanad kodumasinad tarbivad uutega võrreldes mitu korda rohkem elektrit ning aastas kaotate rahas iga kodumasina pealt päris suure summa.

Peske pesu ja kuivatage ainult siis, kui see on hädavajalik

Üks peamisi reegleid, kuidas kodus elektrit säästa, on pesumasina ja kuivati ​​säästlik kasutamine. Peske pesu alles siis, kui saate masina täielikult täita ning pesu kuivatage õues, kui ilm seda lubab.

Kui hakkate majapidamisse uut seadet ostma, seadke esikohale hea energiatõhususega seadmed (roheline värviklass). Samuti on heaks nipiks vältida programme, mis pesevad temperatuuril 60 või 90 kraadi, kuna need kõrged temperatuurid on väga energiamahukad.

Kui teil on kahetasemeline arvesti, annab pesumasina töötamine öösel või nädalavahetusel öise hinnaeelise. Seega peske oma pesu õhtuti ja hoidke selle arvelt elektrit kokku.

Valige kööki energiasäästlik külmkapp

Köögist võib kiiresti saada koht, kus energiakulud on kõige suuremad ja sageli on süüdi selles külmkapi või sügavkülmiku sobimatu kasutamine. Et seda muuta, on energiasäästliku külmkapi valimine väga soovitatav.

Energia säästmiseks valige kodumasinad, mille energiakulu on A – kuid see pole veel kõik! Samuti on oluline arvestada nende suurusega. Kui elate üksi, pole mõtet osta tohutut külmikut lihtsalt tühja ruumi jahutamiseks. Pidage alati vajalikust kinni, sest mida suurem on külmik, seda rohkem energiat see kulutab. Kaup24.ee veebipoest leiab kvaliteetseid ja energiasäästlikke kodumasinad.

Ja ärge unustage, et see koht, kuhu oma seadmed panete, mõjutab ka nende elektri tarbimist. Soojusallika, näiteks ahju kõrvale asetatud külmkapp või sügavkülmik peab paratamatult toidu jahedas hoidmiseks rohkem vaeva nägema.

Lõpuks pidage meeles, et peate sügavkülma regulaarselt sulatama, ideaalis iga kolme kuu tagant. Kolme millimeetri paksune jääkiht suurendab elektritarbimist umbes 30%.

Kasutage nõudepesumasinat mõistlikult

Nõudepesumasina olemasolu köögiseadmete hulgas peetakse sageli luksuseks. Luksus, mis võib palju maksta, kui seda mõistlikult ei kasutata. Valige endale mugav nõudepesumasin, mis vastab teie pere suurusele. Masina kasutamisel eelistage ECO programmi ning pange masin tööle ainult siis, kui see täiesti täis on. Valige endale kvaliteetne köögitehnika siit!

Lülitage toas tuled sisse ainult siis kui vaja

Valgustuskulude kokkuhoid on oluline viis elektrienergia säästmiseks. On ütlematagi selge, et päevavalguse maksimaalne kasutamine on parim vastus sellele, kuidas elektrit säästa. Mõeldes oma kodu sisustamise või ümberkorraldamise peale, kaaluge, kuidas saaksite soodustada loomuliku valguse levikut toas.

Muul juhul kasutage iga päev järgmisi energiasäästu näpunäiteid:

  • Piirake dekoratiivset valgustuse kasutamist ja kustutage tuled alati, kui toast lahkute.
  • Pühkige oma lambid tolmust, et need oleksid võimalikud tõhusad.
  • Asendage hõõg- ja halogeenlambid kompaktsete luminofoor- või LED-lampidega.

Unustage konditsioneer ja investeerige kardinatesse

Kuuma suvepäeva keskpäevane päike soojendab teie kodu drastiliselt, mis omakorda

tekitab vajaduse konditsioneeri kasutamise järgi. Konditsioneeri asemel investeerige kardinatesse, mis ei lase päikesevalgusel teie koju sisse paista ning teie kodu jääb palaval suvepäeval jahedaks.

Jälgige oma seadmeid

Jättes mobiiltelefon laadijasse ühendatud, kui te seda ei kasuta või see on täielikult laetud, suurendab see teie elektritarbimist.  Sama kehtib ka seadmete kohta, mis jäävad alati ooterežiimi, näiteks televiisor, stereo või mikrolaineahi. Mõelge oma seadmete täielikule väljalülitamisele ja säästate väärtuslikke kilovatt-tunde! Kas olete mures, et unustate? Investeerige valgustatud lülitiga mitme pistikupesaga pikendusjuhtmesse. Lüliti väljalülitamine katkestab toite korraga mitmel seadmel.

Teie arvuti võib aidata teil ka väiksemat elektriarvet saavutada, kui see on õigesti seadistatud. Kõik, mida peate tegema, on energiasäästurežiimi aktiveerimine. Teine näpunäide on ekraani heleduse vähendamine. Lisaks silmade koormuse piiramisele muudab see lahendus arvuti energiatõhusamaks.

Lõpetuseks vaadake üle oma energiapakett

Võib olla nii, et teie elektritarbimine on ajaga muutunud, näiteks on kodust lapsed välja kolinud või hoopiski perelisa tulnud. Samuti võivad teie praeguse elektrimüüja paketid muutuda. Kord aastas on soovitatav lasta teha oma lepingupartneril võrdlev pakkumine just teie tänast tarbimist arvestades. Kindlasti tehakse teile parim pakkumine, et saaksite elektri hinna pealt kokku hoida.

Kui plaanite elektrimüüjat muuta on võimalus näha internetis mitmeid pakkujaid ja kasutada nende veebilehtedel olevaid hinnakalkulaatoreid, mis soovitab igale tarbijale kõige soodsamat elektri hinnapaketti.

Head Uudised GoodNews