1. Avaleht
  2. Äri
  3. KUULA RAADIO 2 SAADET “R2 PULSS” I Mats Soomre annab nõu, kuidas muuta kollektiivi produktiivseks
KUULA RAADIO 2 SAADET “R2 PULSS” I Mats Soomre annab nõu, kuidas muuta kollektiivi produktiivseks

KUULA RAADIO 2 SAADET “R2 PULSS” I Mats Soomre annab nõu, kuidas muuta kollektiivi produktiivseks

Uuel aastal on paljudel plaanis alustada uue hooga ja loodetavasti parema versioonina iseendast. Raadio 2 saates “R2 Pulss” tegi saatejuht Robin Juhkental intervjuu juhtimis- ning meeskonnatöö treeneri Mats Soomrega, kes rääkis, kuidas kollektiivi produktiivsemaks ja harmoonilisemaks muuta.

R2 Pulss: Mats Soomre. Foto: GoodNews

Viimased aastad on meeskondade jaoks olnud keerulised

Mats Soomre tõdes saates, et viimased paar aastat on mõjunud meeskondadele raskelt. Kodukontori tõttu on hakanud kaduma inimestega kokku puutumine. „Muretsen aeg-ajalt, et kipume äärmustesse minema – kõik kontorisse, kõik kodukontorisse. Võiks olla mõistlik tasakaal,“ usub ta.

Mats nentis, et kodukontor on meeletu ajasääst, sest töö saab ära teha ka tööle minemata ja pintsakutki selga panemata. Aga paraku kipuvad nii inimesed kaugeks jääma – kui näeme vaid läbi ekraanide, kaob tunnetus ära ja see on natuke ohtlik.

Aga inimesi niisama kokku pannes ei lähe kõik tingimata hästi. Meeskonnatöö üks kitsaskoht on inimesed, kes on meist erinevad.

R2 Pulss: Robin Juhkental. Foto: GoodNews

Meeskonnarollidest aru saamine muudab tiimi produktiivsemaks

Mats Soomre igapäevatöö on tegeleda meeskonnarollidega. Belbinil on 9 erinevat meeskonnarolli oma tugevuste ja lubatud nõrkustega. Need rollid on Innovaator, Hindaja, Koordineerija, Teostaja, Viimistleja, Võimaluste otsija, Kujundaja, Meeskonnatöötaja ja Asjatundja.

Nendest rollidest aru saamine aitab mõista, kuidas inimene toimib ja mõtleb ning selle abil saab ta asetada tema tugevustsooni, et ta oleks produktiivsem ning kõigi läbisaamine harmoonilisem.

R2 Pulss: Mats Soomre. Foto: GoodNews

Ta tõi näiteks skeptilised inimesed. Kas see on positiivne või negatiivne?

Ta selgitas, et skeptilisuse miinuspool on, et nad on keerukad, sest tahavad asjadest aru saada. Skeptikud piduvad olema olemuselt analüütilised, emotsioonivabad ega tule entusiasmiga kaasa.

Kui anda skeptikule infot ja valikuid ega teha järeldusi tema näoilmest, ta töötab kaasa ja kui tuleb otsusega välja, on see väga väärtuslik. Skeptikule soovitas Mats aga ära õppida lause: „Ma ei ole vastu, ma ei saa lihtsalt enne edasi minna, kui asjast aru saan.“

Seega kui muudad enda suhtumist skeptikusse ja lased tal olla see, kes ta on, võib ta olla väga hea!

R2 Pulss: Robin Juhkental. Foto: GoodNews

KUULA RAADIO 2 INTERVJUUD!

Head Uudised GoodNews