1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Latitude59 pitching-võistlusel antakse sel aastal ära kuni miljon eurot
Latitude59 pitching-võistlusel antakse sel aastal ära kuni miljon eurot

Latitude59 pitching-võistlusel antakse sel aastal ära kuni miljon eurot

24.-26. mail Tallinnas toimuva Eesti rahvusvahelisima startup-konverentsi Latitude59 Pitch Competitionile saab registreeruda tänasest kuni 9. aprillini. Konkursile oodatakse ideefaasist kaugemale jõudnud mõju- ja tehnoloogiaidusid.

Kuni miljoni euro suuruse investeeringu, mille suurus on balti regioonis esmakordne, panevad välja Tera Ventures ja Eesti äriinglite võrgustik EstBAN. „Latitude59 tuleb sel aastal välja julge programmiga. Me ühine siht on avastada maailmatasemel asutajaid, kes tegelevad suurte probleemidega, ja toetada neid valdkonna liidriks kasvamise teekonnal,“ kirjeldab Tera Ventures partner Andrus Oks.

Et keerulised ajad vajavad julgeid lahendusi, nõustub ka EstBANi juhtinvestor Martin Goroško. „Võidusumma ütleb selgelt, et me ei otsi midagi tavapärast. Kui sinu ettevõtte mõju tänasele maailmale on vähemalt sama suur kui sinu huvi sellega teenida, oled see, keda seekordselt Latitude’ilt leida loodame,“ kirjeldab Martin Goroško.

Foto: Mirjam Mäesalu

Iduvõistlusele saab registreeruda 9. aprillini Latitude59 veebis. Väljavalitud meeskonnad saavad pääsu poolfinaali ja võimaluse läbida professionaalne pitching-koolitus. Finaal toimub idu- ja tehnoloogiakonverentsi Latitude59 pealaval 26. mail 2023, kus kõigil finalistidel avaneb võimalus investorite ja laiema publiku tähelepanu teenida.

Latitude59 juhi Liisi Orgi sõnul on konkurss võimalus me kõigi elu edendada. „Läinud aasta koos kuhjuvate kriisidega on olnud äratuskellaks. Eesootaval konverentsil kõneleme julgelt just neist ning otsime lahendusi, kuidas edasi paremini saaks – innovatsioon on hädavajalik, nii et andkem oma tegemised üles,“ innustab Liisi Org iduettevõtteid osalema.

Seekordne startup-konverents Latitude59 on järjekorras üheteistkümnes, kuhu on oodata üle 800 iduettevõtte ja 400 investori üle maailma. Eesti kõige rahvusvahelisemat valdkonnasündmust väisas mullu ligi 3000-pealine rahvusvaheline iduseltskond, sealhulgas üle 50 rahvusvahelise ajakirjaniku.

Registreerumine idukonkursile ja registreerumistingimused leiad SIIT!

Head Uudised GoodNews