1. Avaleht
  2. Majandus
  3. PALGATÕUS I Maxima Eesti tõstab töötajate palka üle 8%
PALGATÕUS I Maxima Eesti tõstab töötajate palka üle 8%

PALGATÕUS I Maxima Eesti tõstab töötajate palka üle 8%

2023. aasta algusega tõuseb Maxima Eesti paljude töötajate palka ligi 10%. Keskmine palgatõus on üle 8%.

„Meie jaoks on väga oluline, et Maxima töötajad tuleksid oma palgaga toime ning meie üks prioriteete on otsida palkade tõstmiseks võimalusi. Meil on hea meel tõdeda, et meie töötajad on ka väga tublid, eesmärke täidetakse ja meil on põhjust olla töötajate üle uhked,“ sõnas Maxima Eesti personalijuht Lea Kimber ja lisas, et ka näiteks hinnatõusu mõju vähendamiseks on palgatõus kahtlemata vajalik meetod.

Keskmiselt 8% võrra tõusid alates 1. jaanuarist 2023 müügisaali töötajate, letiteenindajate, kassapidajate, koristajate, transporttööliste ja kaupluse administratsiooni töötasud. Tänu palgatõusule vähenesid ka palgaerinevused Eestimaa erinevate piirkondade vahel.

„Nii nagu 2022. aastal on ka tänavu palkasid tõstes oluline, et ükski kaubanduse töötaja ei hakka teenima ainult miinimumpalka – madalaim töötasumäär isegi uute töötajate puhul on suurem kui miinimumpalk,“ kirjeldas Lea Kimber Maxima Eesti töötasusid.

„Lisaks palgatõusule jätkame kaubanduses, logistikas ja tootmises töötavatele töötajatele tasuta sooja lõuna pakkumist. Me hoiame ja hoolime oma töötajatest. Näeme, et lisaks palgale on aina enam tööturul oluline ka see, mis muid väärtusi ettevõte oma töötajale pakub. Hoolime ka oma töötajate lastest – parimatele õppuritele maksame Maximalisti stipendiumi 40 eurot kuus, 1. klassi minejatele kooli alustamiseks kingitus ning iga-aastased jõulukingitused. Lisaks meie partnerite pakkumised, mis suures osas laienevad kogu perele,“ sõnas Lea Kimber ning lisas, et ka vaimset ja füüsilist tervist väärtustatakse. „Oleme suures osas tasunud nii töötajate tervisetõendi kui ka iga-aastase gripivastase vaktsiini eest. Istuvama töö tegijate seas on hinnas sporditoetus, samuti toetus jooksuüritustel osalemiseks. Juba pikalt on meil kasutusel anonüümne usaldustelefon, kuhu töötajad saavad ükskõik millise murega, sh vaimset tervist puudutavate küsimustega pöörduda. Kurva perekondliku sündmuse korral võimaldame töötajale kaks tasustatud vaba päeva ja rahalise toetuse,“ rääkis Kimber.

Monika Kuzmina Peatoimetaja