1. Avaleht
  2. Uudis
  3. Laupäeval avatakse Merivälja turg
Laupäeval avatakse Merivälja turg

Laupäeval avatakse Merivälja turg

Tallinnas on 5. juunil esimene päev Merivälja turul, mis avatakse kell 10 Merivälja poe lähedal korvpalliväljakualal ja selle ümbruses aadressil Kesktee 40.

„Suvise Merivälja turu idee tuli kogukonna seest. Turupäevade käimalükkajad ja korraldajad on kaks kohalikku toimekat daami – Kristi Sipra ja Kristiina Talfeldt. Turu eesmärk on Merivälja kogukonnale kohaliku tooraine ja toodangu pakkumine ning kohalike pakkujate ühe katuse alla koondamine,” ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. Ta lisas, et turu idee on kogukonnas väga hästi vastu võetud.

Esimesele turupäevale registreerus üle 30 kaupleja. Turult saab soetada värskeid juurvilju, maasikaid, mett, liha- ja kalatooteid, kana- ja vutimune ning laias valikus muud talukaupa. Pakutakse nii soolast kui ka magusat. Müügil on käsitöö, kohalike disainerite rõivatoodang ja ehted, aga ka näiteks niisugune kaup nagu käsitööna valminud koeramaiused. Samuti saab turult osta allergia- ja lõhnavabu käsitööna valmistatud küünlaid ning leti avab kohalik puidumeister.

Õigelt turult ei puudu ka meelelahutus. Esimese turupäeva hommikul rõõmustab turulisi laulja Reet Linna. Lastele on püstitatud kaks telki, kus saab maalida, meisterdada, patse punuda või lasta endale teha näomaaling.

Kokku on sel suvel plaanis kaheksa turuhommikut. Järgmised Merivälja turupäevad on 19. juunil, 10. ja 24. juulil, 14. ja 28. augustil ning 11. ja 28. septembril. Merivälja turg toimub juunist septembrini iga ilmaga.

Head Uudised GoodNews