1. Avaleht
  2. Uudis
  3. LHV-s on õppelaenu taotluste vastuvõtt juba avatud
LHV-s on õppelaenu taotluste vastuvõtt juba avatud

LHV-s on õppelaenu taotluste vastuvõtt juba avatud

Uus kooliaasta on algamas ja see tähendab ka suurenenud huvi õppelaenu vastu. LHV-s saab õppelaenu taotluse esitada mobiiliäpis või internetipangas.

Kuigi riigi tagatud õppelaenu väljamakseid alustatakse 15. septembrist (esmakursuslastele 1. oktoobrist), saavad huvilised LHV Panka laenutaotluse juba praegu esitada. Algaval õppeaastal on riigi tagatud õppelaenu maksimumsummaks 2500 eurot või kui nominaalne õppeaeg on alla üheksa kuu, siis 1250 eurot.

Õppelaenu saab taotleda lepingutasuta ja intress on 5% aastas. Laenu ennetähtaegne tagastamine või graafiku muudatuste tegemine on LHV klientidele tasuta.

LHV eraisikute finantseerimise juht Catlin Vatsel ütles, et huvi LHV õppelaenu vastu on iga aastaga kasvamas, mis tähendab, et õppurite teadlikkus LHV-st on järjest tõusmas. „Õppelaenude väljastamine LHV-s on olnud kasvutrendis. Enamasti taotletakse õppelaenu maksimumsummas ehk 2500 eurot ja sellega kaetakse erinevaid nii Eestis kui ka välismaal õppimisega kaasnevaid kulutusi, nagu näiteks õppemaks, igakuised elamiskulud või vajalike õppevahendite soetamine,“ sõnas Vatsel.

Õppelaenu põhiosa tagasimaksed saab LHV-s jätta õpingutejärgsesse aega, kui laenuvõtja on leidnud loodetavasti meelepärase töö. Põhiosa tagasimaksmine algab hiljemalt 12 kuud pärast õpingute lõppu. Tagasimaksegraafik koostatakse perioodiks, mis on võrdne kahekordse nominaalse õppeajaga. Tähele tuleks panna, et kuni õppelaenu põhiosa tagasimaksete alguseni tuleb siiski tasuda iga aasta 1. novembril laenujäägilt arvutatud intressimakse.

Õppelaenu taotlusprotsess on lihtne. Laenu tagatiseks sobib kahe isiku käendus või Eestis asuv kinnisvara. Käendaja valikul tuleks tähele panna, et isik peab olema vähemalt 18-aastane ja tema viimase kolme kuu netosissetulek peab olema suurem kui miinimumpalk.

Head Uudised GoodNews