1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Majandusaasta aruannete esitamise tähtaeg on juuni lõpus
Majandusaasta aruannete esitamise tähtaeg on juuni lõpus

Majandusaasta aruannete esitamise tähtaeg on juuni lõpus

Justiitsministeerium tuletab meelde, et kõigil kohuslastel, kelle majandusaasta lõppes eelmise aastaga, tuleb majandusaasta aruanded esitada 30. juuniks.

„Eelmisel aastal oli äriregistris üle 250 000 juriidilise isiku, kes pidid esitama majandusaasta aruande juuni lõpuks ning arvuliselt esitati õigeaegselt rohkem aruandeid kui varem. Korrektne aruandlus on oluline selleks, et ühing oleks teiste silmis usaldusväärne. Ühingute usaldusväärsus tervikuna teeb aga Eesti majanduskeskkonna läbipaistvamaks. Samuti saab sel juhul riik paremini statistikat ja majandusprognoose teha,“ rääkis justiitsministeeriumi kantsler Viljar Peep.

30. juuniks on majandusaasta aruande esitamise kohustus kõigil juriidilistel isikutel, kelle majandusaasta lõppes 31. detsembril 2021. Majandusaasta aruanne tuleb esitada ka juhul, kui majandustegevust ei ole toimunud.

Aruande saab esitada elektrooniliselt e-äriregistris . „Aruannet esitades soovitame üle vaadata ka teised registriandmed – et kontaktid oleks õiged ja vajadusel saaks registripidaja nende kaudu ühendust võtta, samuti selle, et juhatuse liikmete volitused oleksid kehtivad ning tegelikud kasusaajad õiged,“ lisas Viljar Peep.

  • Õigeaegse aastaaruandluse huvides on äriregistrit pidav Tartu maakohus, maksu- ja tolliamet ning teised asutused tõhustanud teavitus- ja järelevalvetööd.
Head Uudised GoodNews