Avaleht Äri NÕO LIHATÖÖSTUS I Jaanipäev kasvatab lihatarbimise kahekordseks
NÕO LIHATÖÖSTUS I Jaanipäev kasvatab lihatarbimise kahekordseks

NÕO LIHATÖÖSTUS I Jaanipäev kasvatab lihatarbimise kahekordseks

Eesti suurima kodumaisel kapitalil põhineva lihatööstuse Nõo hinnangul tarbivad eestimaalased jaaninädalal ligi kaks korda rohkem lihatooteid kui muul ajal suvel. Kokku tarbitakse tänavu juunis Eestis umbes 12 000 tonni lihatooteid.

AS-i Nõo Lihatööstus arvutuste kohaselt söövad eestimaalased suvel ära keskmiselt 2500 tonni liha nädalas, kuid jaaninädal kasvatab lihatarbimise lausa 5000 tonni peale. Kõige enam süüakse jaanipäeval grillvorste, kuid vorstidele on jõuliselt kandadele astumas kanaliha.

„Eestlased on jaanipäeval vorstiusku: rahva lemmikud on nii tavalised grillvorstid kui ka toorvorstid, mis moodustavad suvetoodete müügist kokku ligi poole. Populaarsed on ka erinevad grill-lihad ja šašlõkid. Võidukäiku teeb kanaliha, mida eelistatakse ka grillimisel üha enam,“ ütles Nõo Lihatööstuse juhataja Toomas Kruustük.

Nõo Lihatööstuse toodetest on hetkel populaarsemad Fitlap grillvorstid, toorvorstid kanalihaga, triibuliha, Fitlap kanafileešašlõkk ja glasuuritud kanasteigid.

„Lihatoodete tarbimisel on selge suund tervislikkuse suunas – eelistatakse ehtsaid lihatooteid, mille rasvasisaldus pole liiga suur. Eestimaalased söövad varasemast rohkem kanaliha, mille üheks põhjuseks ongi kindlasti selle tervislikkus, kuid olulist rolli mängib ka linnuliha hind, mis on eelmise aastaga võrreldes oluliselt langenud,“ lisas Kruustük.

Jaaninädalaks valmistab Nõo Lihatööstus kokku ligi 50 tonni erinevaid grilltooteid. Suvi on lihatööstuse jaoks aasta intensiivsemaid tootmisperioode: alanud hooajaks toodab lihatööstus kokku üle 600 tonni grilltooteid, mida on 10% rohkem kui eelmisel aastal.

„Kasvava lihatarbimise tõttu vajame tootmisesse jätkuvalt abikäsi. Puudus on eelkõige spetsialistidest – väike eelis on toiduainetööstuse ja kogemustega töötajatel, kuid oleme avatud ka teiste sektori taustaga tööotsijatele,“ lausus Kruustük.

LEAVE YOUR COMMENT

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga