1. Avaleht
  2. Majandus
  3. NUTIKAD TAIMEPOTID! Click & Grow osaleb maailma edukaimas idufirmade kiirendis
NUTIKAD TAIMEPOTID! Click & Grow osaleb maailma edukaimas idufirmade kiirendis

NUTIKAD TAIMEPOTID! Click & Grow osaleb maailma edukaimas idufirmade kiirendis

Click & Grow osaleb maailma edukaimas idufirmade kiirendisTaimekasvatuse tehnoloogia arendusfirma Click & Grow osaleb esimese ettevõttena Baltikumist maailma edukaimas idufirmade kiirendis Y Combinator.

Click & Grow valiti osalema selle aasta juunist augustini kestvas programmis ning plaanib ühena programmis seatud eesmärkidest välja tulla uue tootega, mis võimaldab kasvatada piisavalt värskeid saadusi kogu perele.

“Meil on äärmiselt hea meel, et oleme valitud Y Combinatorisse ja et nad on otsustanud meisse investeerida,” kinnitas Click & Grow asutaja Mattias Lepp. “See on meie jaoks mõneti valideering pikale tööle taime-ja toidukasvatustehnoloogiate arendamise vallas, mis sai alguse meie väikestest automatiseeritud lillepottidest. Y Combinator huvi, kontaktid ja tugi aitab meil välja arendada toote, mille ideega oleme väga pikalt tööd teinud. Usume siiralt, et see aitab paremaks muuta seda, kuidas inimesed üle maailma toitu kasvatavad ja tarbivad,” lisas Lepp.

Programmis arendusel olev toode võimaldab kasvatada kuni 60 taime paralleelselt ja võtab koguni 95 protsenti vähem vett võrreles traditsioonilise põllumajandusega. Samuti näitavad testid, et taimed kasvavad kuni 30 protsenti kiiremini. “Idee ja tehnoloogia toote taga on sama, mida oleme kasutanud oma väiksemates ja suuremates mudelites: farm teeb kindlasks, et taimed saavad täpselt õige koguse vett, valgust, hapnikku ja toitaineid, et kasvada tervelt ja jõudsalt aasta läbi ja eks ka Y Combinatori inimesed nägid, et potentsiaali on,” täiendas Lepp.

Võrreldes sel aastal välja tulnud suure Smart Farmi mudeliga on oluliseks läbimurdeks hind, suurus ja kasutajasõbralikkus. “Oleme suutnud hinda nii alla tuua kui võimalik ilma kvaliteedis kaotamata ja näeme, et vajadus antud toote järgi on olemas. Inimestel on huvi kasvatada värsket, puhast toitu aasta läbi ja meie farmiga on võimalik süüa isekasvatatud maasikat, basiilikut, tomatit, kapsast, ja ka teisi juurvilju vaatamata ilmastikule otse oma köögist, “ tõi Lepp välja.

Y Combinatori poolne partner Qasar Younis sõnas, et on äärmiselt hea meel näha Click & Growd osalejate hulgas: “Firma on tõestanud oma tehnoloogia efektiivsust juba varasemalt tehtuga ja uue tootega liiguvad nad sammu lähemale tavatarbijale. Usume, et sellel on võimekust tuua esile revolutsioon toidutootmises. Meil oleme väga ootusärevil, et näha, mida Click & Grow ära suudab teha ja soovime enda poolt teha kõik, et aidata neil oma eesmärkideni jõuda”.

Click & Grow on esimene idufirma Baltikumist, kellesse Y Combinator on otsustanud investeerida aega ja raha. Y Combinatori programmi varasemate edulugude hulka kuuluvad näiteks Airbnb, Reddit, 9GAG, Dropbox, Mixpanel ja paljud teised.

Head Uudised GoodNews