1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. OLE TEADLIK I Riigikogu rahanduskomisjon arutab hetkeolukorda ja vajalikke meetmeid
OLE TEADLIK I  Riigikogu rahanduskomisjon arutab hetkeolukorda ja vajalikke meetmeid

OLE TEADLIK I Riigikogu rahanduskomisjon arutab hetkeolukorda ja vajalikke meetmeid

Riigikogu rahanduskomisjoni tänasel istungil, mis algab kell 8, on kavas koos rahandusminister Martin Helme, sotsiaalminister Tanel Kiige ning majandus- ja taristuminister Taavi Aasaga (osaleb videosilla vahendusel) arutada hetkeolukorda ja kavandada samme, mis oleks vaja teha tekkinud kriisi ohjeldamiseks.

Rahanduskomisjoni esimehe Aivar Koka sõnul on koroonaviirusega võitlemise kõrval tarvis kiiresti kavandada abinõud, mis on tekkinud seoses üldise karantiiniolukorraga.

„Koroonaviirus on avaldanud oma mõju majanduskeskkonnale. Paljude ettevõtete töötajaid on sunnitud jääma sundpuhkusele ning halvemal juhul kaotatakse ka töökoht. Majanduskriisiga kaasnevaid riske kannab meie ühiskond kollektiivselt. Seetõttu on aeg, et avalik sektor vaadataks üle ka enda kulutused,“ ütles Kokk.

Ta märkis, et kriisiolukorras tuleb üle vaadata kulud. Kulude kokkuhoiult leitud täiendavad vahendeid tuleb kasutada kriisist väljumiseks. „Seda tuleb omakorda võimendada sihitud meetmete ja investeeringutega ettevõtluskeskkonna elavdamiseks,“ ütles Kokk.

Head Uudised GoodNews