1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. KOOLITUS “INTERNETITURUNDUS JA DIGISTRATEEGIA” I Ettevõtjad leiavad eriolukorras nutikaid lahendusi
KOOLITUS “INTERNETITURUNDUS JA DIGISTRATEEGIA” I Ettevõtjad leiavad eriolukorras nutikaid lahendusi

KOOLITUS “INTERNETITURUNDUS JA DIGISTRATEEGIA” I Ettevõtjad leiavad eriolukorras nutikaid lahendusi

Eriolukord Eestis ja maailma enda alla võtnud koroonaviiruse puhang on põhjust andnud nutikatele lahendustele. Eriti nutikad peavad olema need ettevõtjad, kelle teenus on varasemalt eeldanud inimeste kokkukutsumist samasse ruumi.

Reedel 20. märtsil korraldab digistrateeg Rode Luhaäär koostöös JCI Viljandimaa ettevõtlike noorte kojaga oma esimese online koolituse internetiturunduse ja digistrateegia teemal. Esmalt oli koolitus planeeritud toimuma tavapäraselt kokku saades, kuid eriolukord nõudis erilisi lahendusi.

Mõte koolitus online keskkonda viia tuli Luhaääre sõnul arutelust muusikuga. Ka paljud muusikud annavad või mõtlevad antud olukorras anda kontserte videosilla abil.  “Kuna juba aastaid olen Eesti Ettevõtluskõrgkoolis Mainor pidanud internetiturunduse loenguid, siis koostöös JCI Viljandimaaga hakkasimegi koolituseks vajalikku kontseptsiooni kokku panema. Alguses tundus see päris suur väljakutse, kuid õnneks tulid head inimesed ja organisatsioonid appi.” Luhaäär lisas, et online keskkonda liikumisel on ka positiivseid külgi, kuna nüüd on veel suuremal hulgal inimestel võimalus koolitusest osa saada.

Koolituse teeb eriliseks asjaolu, et vahetult pärast eriolukorra kehtestamist hakati kokku panema käepärastest vahenditest stuudiot. Kui voogedastus võimalus pole midagi erakordset, siis online koolituse tarvis on vaja näidata slaide, jagada arvuti ekraani ja vaatajateni peab toimetama kvaliteetse heli, mis osutus parajaks proovikiviks. Lisaks on sõna otseses mõttes vaja näidata koolitajat heas valguses. Luhaäär lisas, et kannavad üle ka mitmed organisatsioonide poolt varem tellitud koolitused, kuna nii on tervise seisukohalt mõistlikum. Tema sõnul vahetatakse sotsiaalmeedias hetkel tihedalt kontakte. Ühelt poolt soovivad mitmeid organisatsioonid koolitust online keskkonda viia, teisalt on tehnika rentijatel ja otseülekannete läbi viijatel mitmed tellimused ära kukkunud. Luhaääre sõnul on nad kõigile kontakteerujatele jaganud enda kogemust.

“Koolide kinniolek ja karantiin ei pea tähendama, et eneseareng ja eesmärkide täitmine peaks varju jääma. Vastupidi, nüüd just ongi aeg koguda uusi teadmisi ja panustada endasse, sest kui ühel päeval jälle kontoritesse tagasi pääseme, siis on värskeid mõtteid, mille najalt veel kiiremini edasi minna.” ütles koolituse projektijuht ja JCI Viljandimaa president Jaana Hinno. “Tänu kogukonna toele on meil võimalus see koolitus interneti kaudu osalejateni tuua. Samuti soovib ta tänada kõiki abistajaid ning asjaosalisi, kes on panustanud, et see asi teoks saaks. Eriti tahab meeskond tänada: Viljandi Kutseõppekeskust, JCI Viljandimaad, Fientat, Trad.Attacki ja kõiki teisi abilisi, kes nõu või jõuga on abiks olnud. Kuigi projekti on teostatud idufirmale kohaselt ebastabiilsetes tingimustes, siis panustavad kõik, et tulemus oleks hea.

Kõigil huvilistel on võimalus reede 20. märtsi õhtul kell 19.00 osa saada online koolituse “Internetiturundus ja digistrateegia” esimesest osast. Loeng viiakse läbi avalikul voogedastus platvormil ja osalejatel on võimalik reaalajas küsida ka küsimusi. Samuti on huvilistel võimalik tellida järelvaatamine, kui loengu aeg mingil põhjusel ei sobi.

Täpsem info ja registreerumine SIIN!

Head Uudised GoodNews