1. Avaleht
  2. Äri
  3. Pakivedude kõrghooaeg on algamas
Pakivedude kõrghooaeg on algamas

Pakivedude kõrghooaeg on algamas

Kui varem hakkas pakivedude maht märgatavalt tõusma novembri teises pooles, siis DPD Eesti mahtude järgi on aasta-aastalt kõrgenenud tellimuste arv üha varasemaks nihkumas. Viirusest tingitud hüpe e-kaubanduses on sel aastal kahtlemata üheks kõrgemate mahtude põhjuseks.

DPD Eesti müügi- ja turundusjuht Janek Kivimurd selgitas, et ettevõte teeb ettevalmistusi pakivedude kõrghooajaks juba varakult, et tagada sujuv teenus ka suuremate mahtude juures. „Igal kõrghooajal palkame juurde lisatööjõudu jaotuskeskustesse ja lisame kümneid kullersõidukeid. Samuti tihendame pakiautomaatide tühjendamise ja täitmise graafikuid,“ märkis Kivimurd. Sellel aastal viiruse tõttu hüppe teinud e-kaubanduse maht esitab veel täiendavat väljakutset, sest juba praegu on näha kõrghooaja eelset tõusu.

„Seega palume juba nüüd klientidel pakiautomaati saabunud pakile järgi tulla võimalikult kiiresti. Pakki saates saab kogu protsessi kiirendada, kui enne pakiautomaadi juurde saabumist vormistada pakisilt juba eelnevalt DPD iseteeninduskeskkonnas telli.dpd.ee,“ lausus Kivimurd.

Pakkide saatmisel tasuks kindlasti jälgida korrektset pakendamist, sest pakendamata või ilma pakisildita kaupa ei ole võimalik kulleriga või pakiautomaadi vahendusel edastada. Kui saadetis on tellitud kodusele aadressile, aga juba varasemalt selgub, et keegi ei saa saadetist vastu võtta, siis on võimalik aegsasti valida DPD iseteeninduskeskkonnast sobivaim kohaletoimetamise aeg ja viis. Samuti saab valida võimaluse paluda kulleril jätta pakk kindlasse saaja poolt märgitud kohta. Kõik pakid annab DPD kuller üle kontaktivabalt, märkides vastuvõtja nime ja tehes pakist pildi.

DPD laiendab aktiivselt ka enda pakiautomaatide võrgustikku. Kui möödunud aastal lisas DPD Eestis 32 uut pakiautomaati ning laiendas 21 olemasolevat, siis sellel sügisel alustas ettevõte veel täiendava 100 pakiautomaadi paigaldamisega. Kõik uued automaadid on paigaldatud 2021 aasta kevadeks, tõstes DPD pakiautomaatide arvu Eestis 207-ni.

Head Uudised GoodNews