1. Avaleht
  2. Äri
  3. Pirita majandusgümnaasiumit laiendab 2,2 miljoni euro eest Eviko
Pirita majandusgümnaasiumit laiendab 2,2 miljoni euro eest Eviko

Pirita majandusgümnaasiumit laiendab 2,2 miljoni euro eest Eviko

Aprillis sõlmiti lepingud Pirita majandusgümnaasiumi laienduse projekteerimiseks ja ehitamiseks ja Merivälja kooli laienduse ehitustöödeks.

Merivälja kooli laiendustöid teeb Riser Ehitus ja Pirita majandusgümnaasiumi juurdeehituse Eviko. Merivälja kooli osalise rekonstrueerimise ja juurdeehitusprojekti eelprojekti tegi Arhitektrum. Pirita majandusgümnaasiumi eelprojekt on arhitektuuribüroolt Studio 3. Pirita majandusgümnaasiumi juurdeehituseks on linna eelarves 2,2 miljonit. Merivälja kooli laiendamine läheb maksma 1,3 miljonit eurot.

Merivälja koolimajas seisavad kõigepealt ees lammutustööd ja seejärel teise korruse valmisehitamine. „Projektiga nähakse ette koolimaja teine korrus võimalikult suures ulatuses kasutusele võtta. Sinna rajatakse neli suurt klassiruumi, väike klass, mitmeotstarbeline rekreatsiooniala, kolm väiksemale rühmale mõeldud töökabiini ja kaks kabinetti. Esimesele korrusele luuakse ruumi juurde õpetajatele ja plaanis on veel mõned ruumilised muudatused,” kirjeldas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Kuna visuaalselt on praegune koolimaja välisilme väga eklektiline, siis rekonstrueeritakse ka koolimaja välisseinad ja kogu hoone saab ühtse näo. Samuti vahetatakse soojusisolatsioon soojapidavama vastu. „Koolimajja paigaldatakse ajakohane kütte- ja ventilatsioonisüsteem. Nõuetekohase loomuliku valguse tagamiseks vahetatakse muist aknaid suuremate vastu,” märkis Liinat. Merivälja koolis käib juba osa ruumide tühjaks kolimine, et ehitaja saaks kõigepealt lammutustöödega alustada.

Pirita majandusgümnaasiumi keskmine õppehoone ehitatakse korruse võrra kõrgemaks. „Juurdeehituse eelprojekt näeb ette olemasolevale kolmekorruselisele koolihoonele neljanda korruse pealeehitamise. Sinna on projekteeritud neli väiksemat tavaklassi, kunstiklass, muusikaklass, multimeediaklass ja veel mõni väiksem ruum,” sedastas Liinat. Koolimajja ehitatakse ka uus ventilatsioonisüsteem.

Ehitustööde ajaks koole ei suleta. Ehitustööde lepinguline tähtaeg on kuus kuud. Täpsed ajakavad on koostamisel, kuid suurem osa töid plaanitakse teha suvekuudel, kui õpet ei ole. „Mais ja septembris tuleb õpe koolis korraldada nii, et õppimine ja ehitustööd teineteist ei segaks,” ütles Liinat.

Merivälja kooli eskiis.
Head Uudised GoodNews