1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Prototron kuulutas välja sügisvooru võitjad
Prototron kuulutas välja sügisvooru võitjad

Prototron kuulutas välja sügisvooru võitjad

Nutikate ideede prototüüpimist toetava rahastu Prototron sügisvooru suurima, 20 000 euro suuruse toetuse sai meeskond Isa Champ ühisrahastusplatvormi arenduseks.

Platvorm on eelkõige mõeldud tudengitele, kes mingil põhjusel õppelaenu või stipendiume ei saa. Investoritele annaks see aga võimaluse rahastada suurte väljavaadetega tudengite õpinguid ja sellelt pikaajaliselt investeeringult tulu teenida.

“Lahendused, mis pakuvad alternatiivi traditsioonilistele finantsidega seotud toodetele ja teenustele, on kõikjal maailmas väga oodatud. Vaadakem näiteks Transferwise’i edu,” selgitas Prototroni tegevjuht Jana Pavlenkova ekspertkogu valikut.

Teised rahasaajad:
– Krattlink sai 15 000 eurot, et ühendada masinnägemine ja tehisintellekt, mis aitaks droonide abil täpsemat infot koguda. Näiteks metsatulekahjude korral suudaks selline seade tuvastada ja analüüsida tulejoont reaalajas;
– Up Catalyst sai 15 000 eurot. Nemad toodavad keskkonnasõbralikest tootmisjääkidest süsiniku nanomaterjale, mis on asenduseks fossiilsetest kütustest toodetud materjalidele;
– Recovery Companion sai 10 000 eurot, et arendada digitaalseid vähihaigete vaimse tervise tugiteenuseid.

Lisaks finantstoetusele 5000 eurot saavad valdkonnakontakte Smarts ja Wastefox.

Järgmise vooru tähtaeg on 15. märts. Ideid saab esitada aadressil Prototron.ee.

Head Uudised GoodNews