1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tunnustati parimaid Valgamaa ettevõtjaid
Tunnustati parimaid Valgamaa ettevõtjaid

Tunnustati parimaid Valgamaa ettevõtjaid

Valgamaa ettevõtjate tunnustamiseks laekus rekordiliselt 93 ettepanekut.

Valgamaa aasta tootmisettevõtte tiitli sai P-Tech. Ettevõte toodab alumiiniumist kaitseid Enduro mootorratastele. Ekspordiks läheb 97 protsenti toodangust. Ettevõte peab väga oluliseks töötajate heaolu ja töökeskkonna parendamist. On parimate palgamaksjate seas Lõuna-Eestis. Toetab Eesti motosportlasi ja –üritusi. Teeb tootearendusel koostööd TTÜ-ga.

Aasta tootmisettevõtte kategoorias tunnustatakse ettevõtteid, keda iseloomustab stabiilsus, töötajasõbralikkus ja keskkonnateadlikkus.

Aasta teenindusettevõte: GMP Clubhotel Pühajärve restoran. Ettevõte on valitud korduvalt Eesti parimate hulka. Ka sel aastal sai restoran tunnustuse White Guide’i Eesti restoranide edetabelis: 9. koht. Super meeskond, parimad toidud ja suurepärane teenindus.

Aasta teenindusettevõtte kategoorias tunnustatakse teenindusvaldkonnaga tegelevaid ettevõtteid, keda iseloomustavad kõrge teenindustase, teenuste mitmekülgsus, omanäolisus ja atraktiivsus.

Aasta startija: Arel Plus (Ardi Kaljusaar, Elgo Üksvärav). Ettevõtte valmistatud Munasauna kollektsiooni toodetega saab igaüks luua endale puhke-, vee- ja tervisekeskuse. Munasaun on tuntud kui väga hea toode ja kaubamärk, mis on toodetud Valgamaal.

Aasta startija kategoorias tunnustatakse ettevõtteid, kes on tegutsenud kuni kolm aastat. Ettevõtete tegevust iseloomustavad areng, uudsed tooted, teenused või ideed.

Ettevõtluse edendaja: Estonian Autosport Events (Rally Estonia). Igal aastal külastavad Baltikumi suurimat rallivõistlust tuhanded inimesed, elavdades piirkonna ettevõtlust ning tuues kohale arvukalt teenuste ja kaupade tarbijaid.

Aasta ettevõtluse edendajaks võib olla üksikisik, ettevõte, kohalik omavalitsus või mittetulundusühendus, kes on aidanud kaasa ettevõtluse arengule Valgamaal.

Eriauhind „Raudvara 25“: Otolux (Tõnis Balodis). Eriauhinna saab ettevõte, kes on 25 aastat edukalt tegutsenud, andes tööd pea 70 inimesele. Tegutseb Valga linna piiril, tegevusaladeks metallkonteinerite tootmine, lisaks  jahitarvete valmistamine ja müük Eestis ning puittoodete valmistamine. Tütarettevõtte Jaanikese Jahinduse põhitegevuseks on relvade ja laskemoona müük. Ettevõte toetab aktiivselt maakonna kultuuri ja spordisündmusi.

Head Uudised GoodNews