1. Avaleht
  2. Majandus
  3. TREV-2 ehitab Valga ja Valka ühise linnasüdame
TREV-2 ehitab Valga ja Valka ühise linnasüdame

TREV-2 ehitab Valga ja Valka ühise linnasüdame

Valga vallavalitsuse, Valka kihelkonnaduuma ja töövõtja TREV-2 Grupp allkirjastasid täna Valga Raekojas Valga-Valka kaksiklinna keskuse arendamise projektiga kavandatud ehitustööde lepingu.

Projekti kogumaksumus on 5,3 miljonit eurot. Valga vallavanema Margus Lepiku sõnul möödus hanke läbiviimine edukalt: „Hea meel on tõdeda, et hange on läbi viidud ja töödega saab üsna pea pihta hakata. Läbirääkimisi oleme pidanud juba ka ajakavateemadel ja plaan on ehitustöödega alustada kevade alguses, nii pea kui ilmastikuolud seda võimaldavad. Läti poolel loodetakse esmaste töödega alustada juba varem.”

Projekti käigus uuendatakse ja arendatakse ühist avalikku ruumi, mis hõlmab nii ajaloolist kesklinnapiirkonda kui ka jalakäijatetänavat Valga-Valka linnades. Eesmärgiks on luua hubane ja unikaalne avalik ruum elanikele ja külastajatele. Ehitustööd on suuremahulised ja hõlmavad Valka keskväljaku ehitamist ja jalakäijatetänavate loomist, mis ühendaks Valga ja Valka linna keskväljakuid. Jalakäijatetänav ühendab kahte visuaalset ja sümboolset maamärki: Eesti poolel Jaani ja Läti poolel Lugaži Evangeelset Luterlikku kirikut. Ehitustööde käigus rajatakse ka kergliiklusteed Konnaoja kallastele ja Konnaoja mugavamaks ületamiseks jalakäijatesild. Tööde käigus uuendatakse tänavakatted, vahetatakse välja ja rajatakse uued trassid, muudetakse haljastust ning linnaruumi lisatakse uusi kujunduselemente ja linnamööblit. Samuti korrastatakse Ramsi vesiveski ümbrus ja luuakse uusi võimalusi vaba aja veetmiseks, sh rulapark veski lähedusse. Ehitustööde plaanitud kestvus on üheksa kuud.

Loodav keskväljak ja jalakäijatetänav peaks soodustama väikeettevõtete arengut ja edendama igapäevaelu tagasipöördumist ajaloolisse kesklinna.

Head Uudised GoodNews