1. Avaleht
  2. Äri
  3. Saaremaa elektroonikatootja Incap kasvatas kvartalikäivet 55%
Saaremaa elektroonikatootja Incap kasvatas kvartalikäivet 55%

Saaremaa elektroonikatootja Incap kasvatas kvartalikäivet 55%

Maailma-ülesest pandeemiast ja komponentidekriisist hoolimata õnnestus Incapil kasvatada grupi käivet esimesel kvartalil võrreldes aastataguse ajaga 55% ehk kuni 37,7 miljoni euroni ja ärikasumit koguni 155% ehk kuni 5,5 miljoni euroni.

Incapi presidendi Otto Puki sõnul alustas ettevõte käesolevat aastat mahukate tellimustega, millele on aidanud kaasa positiivsed arengud ettevõtte India tehastes. “Alustasime möödunud aastal India tehaste laiendamist, et vastata nii juba olemasolevate kui ka uute klientide ootustele. Kuna laienemistööd on kulgenud oodatust kiiremini, on see kergitanud ka meie tuluprognoose,” selgitas ta.

Puki sõnul on suutnud ettevõte saada esimesel kvartalil edukalt hakkama ka elektroonikasektorit mõjutava komponentide kättesaadavusprobleemiga, mis seni pole Incapi töödesse viivitusi toonud. “Sellegipoolest jälgime olukorra muutusi ja ka pandeemiast tingitud eri riikide ümberkorraldusi hoolikalt ning oleme valmis muutuste korral reageerima,” märkis ta.

Rahvusvahelise elektroonikatootja ja kasvava ettevõttena tuleb Incapil korraldada oma tegevust eesmärkide saavutamiseks vastutustundlikult. “Selleks, et saaksime olla tööstussektoris usaldusväärseks partneriks ja vastata sihtrühmade ootustele ka tulevikus, töötasime Incapis eelmisel aastal esimest korda välja vastutustundliku ettevõtte programmi,” selgitas Pukk.

Programm aitab maandada ühelt poolt riske ja teisalt tuvastada viise, kuidas saaks Incap olla veelgi vastutustundlikum tööandja, tarnija ja äripartner. “Mul on väga hea meel, et oleme oma põhimõtted ja programmi välja töötanud ning vormistanud esimeseks aruandeks, mida hiljuti avalikkusega jagasime,” märkis ta.

Incap on jätkuvalt avatud võimalusele leida ettevõtteid, kelle liitmine Incapiga sobiks ettevõtte põhimõtetega ja võimaldaks ka geograafiliselt laieneda. “Möödunud aasta edukas aktsiate emissioon on aidanud tugevdada meie ettevõtte finantsseisu. Koos sellele järgnevate laenude tagasimaksetega on meil võimalik veelgi enam oma kasvustrateegiat ja uusi investeeringuid ellu viia,” kirjeldas Pukk. Incap prognoosib käesolevaks aastaks jätkuvalt nii käibe kui ka kasumi kasvu.

Incap Corporation on elektroonikaseadmete tootja, mis tegutseb Soomes, Eestis, Indias, Slovakkias, Suurbritannias ja Hongkongis ning annab tööd umbes 2000 inimesele. Incapi aktsia on Helsingi börsil noteeritud 1997. aastast.

Head Uudised GoodNews