1. Avaleht
  2. Äri
  3. Samsung toob enda uue nutikella olulisemad funktsioonid ka vanadele mudelitele
Samsung toob enda uue nutikella olulisemad funktsioonid ka vanadele mudelitele

Samsung toob enda uue nutikella olulisemad funktsioonid ka vanadele mudelitele

Samsung lasi nutikellale Galaxy Watch Active2 välja tarkvarauuenduse, mis lisab kasutajale võimaluse mõõta vere hapnikusisaldust, kutsub abi ootamatu kukkumise korral ning analüüsib senisest põhjalikumalt jooksusõprade treeningstiili.

“Kõik need funktsioonid on olemas Samsungi uuel nutikellal Galaxy Watch3, ent tarkvarauuendus lubab nüüd neid uuenduslikke võimalusi nautida ka populaarse Galaxy Active2 seadme omanikel,” ütles Samsung Eesti mobiilidivisjoni juht Antti Aasma. “Tegemist on oma treening- ja terviseandmete jälgimisel täiesti uute lahendustega, mis on kasulikud nii harrastussportlasele kui ka tõsisele treenijale.“

Oluline treeninginfo ühes kohas

Running Analysis jooksutreener aitab nüüdsest paremini treenida ning vigastusi vältida. Eraldiseisev jooksuanalüüs sisaldab mitmeid kasulikke andmeid, nagu jooksusammude tihedus, jäikus, vertikaalne võnkumine ning sammude vahel tekkiv õhuspüsimise aeg. Neid andmeid analüüsides suudab kell välja pakkuda parimad lahendused ohutuks ja efektiivseks treenimiseks.

Teine oluline uuendus on kasutaja maksimaalse hapnikutarbimisvõime mõõtmine. Seade suudab randmelt tuvastada maksimaalse hapniku tarbimise taseme. Selle põhjal on võimalik näiteks välja töötada kasutajale sobilik treeninguprogramm, et suurendada treenija vastupidavust ja kehalist arengut.

Lisaks võimaldab tarkvarauuendus seadistada kellale kontaktid, kellele läheb hädaabikutsung juhul, kui kella kasutaja treeningu ajal kukub. Kui seade tuvastab kukkumise, on kella ekraanilt võimalik koheselt saata appikutse kuni neljale eelseadistatud kontaktile.

„See on väga kasulik funktsioon neile, kes käivad üksi sportimas või matkamas näiteks metsas, kus on kergesti võimalik libastuda või komistada mõne puujuurika taha. Samuti töötab funktsioon näiteks ootamatu minestamise korral. Seade saadab kasutaja koordinaadid ning abi saab tulla viivitamatult,“ selgitas Aasma.

Hõlbustatud suhtlemine otse kellalt

Galaxy Watch Active2 toetab pärast tarkvarauuendust emotikonide ja fotode kuvamist kella sihverplaadil, seega pole vaja multimeediasõnumite nägemiseks enam telefoni taskust välja võtta. Lisaks pakub Smart Reply funktsioon fototuvastuse tehnoloogia abil automaatseid kirjalikke ja fotokujul vastuseid, mida otse kellalt edastada.

Kella ekraanilt on nüüd võimalik näha sõnumite ajalugu, tarkvarauuendus toetab ka liitreaalsus Emoji Stickers ja Bitmoji Stickers saatmist. Veel on kella ekraanilt tehtavad kuvatõmmised automaatselt olemas ka telefonis.

Head Uudised GoodNews