1. Avaleht
  2. Äri
  3. Selle aasta kalleim maal müüdi Vernissage’i sügisoksjonil
Selle aasta kalleim maal müüdi Vernissage’i sügisoksjonil

Selle aasta kalleim maal müüdi Vernissage’i sügisoksjonil

Vernissage’i galerii sügisoksjonil müüdi 91 000 euroga Villem Ormissoni maal „Linnamotiiv“ (1927), mis on kalleim sel aastal müüdud kunstiteos Eestis ja ka kõrgeima hinnaga müüdud tema teos.

„Villem Ormissoni teosed jõuavad haruharva erakogudest kunstioksjonitele. Teadaolevalt on säilinud ligi poolsada Ormissoni teost ja enamik neist on muuseumikogudes,“ ütles galerii juhataja Kristiina Radevall. Maali alghind oli 69 000 eurot.

Oksjonipublik näitas suurt huvi ka Kaljo Põllu teoste vastu. Tema 2000. aastal valminud teos „Vee ürgalgne jõud” alghinnaga 4000 eurot müüdi oksjonil haamrihinnaga 19 000 eurot, mis on kõrgeim seni tema teose eest makstud hind.

„Tuli, maa, õhk, vesi – nende nelja elemendiga on kunst ikka tegelenud. Kaljo Põllu on püüdnud kujutleda oma teadmiste najal ürgajaloost ja kultuuriantropoloogiast inimeste ettekujutust loodusjõududest kaugel hämaral ajal. Hõõguva näkina üles kerkiv neid, kes muutub ülal tumedaks pilveks, on efektne kujund,“ rääkis Kristiina Radevall.

Hinnarekordi tegi ka Põllu 1984. aastal valminud graafiline leht „Päikese kodu“ sarjast „Kalivägi”. Teose alghind oli 1500 eurot, haamrihinnaks kujunes aga 7200 eurot.

„Vee ürgalgne jõud”
Head Uudised GoodNews
tags: