1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. SILLAMÄEL SAAVAD INIMESED TÖÖD I Sillamäe tehas suurendab kaitsemaskide tootmist ja ootab nobedaid töökäsi
SILLAMÄEL SAAVAD INIMESED TÖÖD I Sillamäe tehas suurendab kaitsemaskide tootmist ja ootab nobedaid töökäsi

SILLAMÄEL SAAVAD INIMESED TÖÖD I Sillamäe tehas suurendab kaitsemaskide tootmist ja ootab nobedaid töökäsi

Ajaleht Põhjarannik teatab, et Sillamäel asuv kaitsevahendite tootja AS Esfil Tehno võtab tööle veel 50 inimest, et leevendada tõsist kaitsemaskipõuda.

„Keerulise tööhõive tingimustes ei tohiks 50 lisatöölise leidmisega suuri raskusi tekkida,” alustab Esfil Tehno juhatuse esimees Araik Karapetjan optimistliku noodiga ja kinnitab, et lisaks ümberkaudsetele inimestele on kindlasti oodatud ka kõik kaugemalt pärit huvilised.

Kui üldiselt toodab AS Esfil Tehno lausriidest mikro- ja nanokiududest filtermaterjale, siis nüüd on ettevõte pööranud põhitähelepanu respiraatorite tootmisele. Lühikese ajaga on väikese tsehhi toodang kasvanud 500-lt maskilt 6000-ni ja praegu oleks võimalik ühe vahetuse jooksul teha kuni 10 000 kaitsemaski.

„Nõudlus on selline, et teise vahetuse võiks käima panna kas või hommepäev, ent selleks on vaja kõigepealt inimesed leida ja ette valmistada ning sellega me praegu aktiivselt tegelemegi,” selgitab Karapetjan. „Mingeid erilisi oskusi või teadmisi tööks vaja pole, väljaõpe toimub kohapeal ja tavaliselt piisab nädalast. Palk algab 600 eurost, ent kui inimene õpib kiiresti ning normi täitma hakkab, siis võib ta ka rohkem teenida. Kuigi, töö on täpsust ja vaeva nõudev, seepärast sobib see eriti naistele, kuna nemad on kannatlikuma meelega,” lisab ta.

„Väga palju tellimusi tuleb Euroopast, kuid me pingutame ja teeme kõik selleks, et tagada ka kohaliku turu varustatus.” Kogukonna toetuseks edastas ettevõte juba eriolukorra esimestel päevadel Sillamäe linnavalitsusele tasuta tuhat maski, et kaitsta sotsiaaltöötajaid ja teisi abijõude, kelle õlule on kriisiolukorras langenud tohutu koormus.

Head Uudised GoodNews