1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Swedbank kaotas III samba fondide väljumistasud üle 55-aastastele
Swedbank kaotas III samba fondide väljumistasud üle 55-aastastele

Swedbank kaotas III samba fondide väljumistasud üle 55-aastastele

Alates 27. märtsist (kell 16) saavad kõik Swedbanki III samba kliendid,  kes on jõudnud vanusesse, mil neile rakendub seadusega ette nähtud tulumaksusoodustus, kogutud raha kasutusele võtta väljumistasuta.

Swedbank Investeerimisfondide juhatuse esimehe Kristjan Tamla sõnul on muudatus ajendatud soovist teadvustada klientidele pensionisäästude olulisust ja nende kasutamise sihipärasust.

„Üheks III samba eeliseks on kahtlemata selle paindlikkus, kuid samas näeme, et vanaduspõlveks kogutavaid vahendeid võetakse sageli liiga kergekäeliselt enneaegselt kasutusele ja sellega kaotatakse ka tulumaksusoodustus. Kehtiva seaduse järgi rakendub tulumaksusoodustus, kui III sambasse kogutud summa võetakse kasutusele alates 55. eluaastast,“ ütles Tamla.

Swedbank tõi veebruaris turule soodsa III samba pensionifondi „Swedbank Pensionifond V100 indeks (väljumine piiratud)“. Uus fond investeerib kogu vara nn passiivse indeksinvesteerimise põhimõtetel globaalsetele arenenud riikide aktsiaturgudele. Fondi aastane valitsemistasu on 0,49%, sisenemis- ja väljumistasud aga puuduvad.

„Uus fond võib hästi sobida ka ettevõtetele, kes soovivad töötajatele pakkuda tööandjapensionit, kuid sellise lahenduse populaarsuse kasvuks peaks meie maksusüsteemi tekkima seda soosiv maksuerand,“ lisas Tamla.

Head Uudised GoodNews