1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tallinna sadama piirkonda hakkab rikastama uus ärihoone
Tallinna sadama piirkonda hakkab rikastama uus ärihoone

Tallinna sadama piirkonda hakkab rikastama uus ärihoone

YITPeatselt rikastub nõutud ja kiiresti arenev südalinnaga piirnev ala äritegevuseks uusi võimalusi pakkuva hoonega. 17. oktoobril 2014 sõlmisid OÜ Capital Mill tellijana ja AS YIT Ehitus peatöövõtjana ehituslepingu Tallinnas Kai 1 asuva ärihoone rajamiseks.

Heade juurdepääsudega Kai, Sadama tänava ja Poordi tänava vahelisel alale kerkib kuuekorruseline büroohoone ligikaudu 6700m2 netopinnaga ning maa-aluse parkimiskorrusega. Esimesele korrusele on planeeritud äripinnad kaubandus- ja/ või toitlustusettevõtetele ning kõrgemalasuvatele korrustele on planeeritud bürooruumid. Silmapaistva arhitektuuriga hoones on üüritavat pinda kokku ca 5000m2, millele lisanduvad funktsionaalsed terrassid hoone esimesel ning kauneid vaateid pakkuvad terrassid 6. korrusel. Hoone arhitektiks on Tormi Sooväli.

Ehitustöödega alustab peatöövõtja YIT Ehitus novembris ning tellijale antakse valmis hoone üle 2016. aasta alguses. Hoone on kavandatud monoliitsest raudbetoonist konstruktsioonidega ning selle fassaad kaetakse erinevat tüüpi klaasidega. Heakorrastatakse ala, rajatakse hoone välistrassid ning teed ja platsid.

Capital Milli esindaja Igor Möldri hinnangul on tegu taaskord ühe väga põneva objektiga, mis hakkab ilmestama Tallinna sadama piirkonda, muutes selle veelgi atraktiivsemaks ärikeskkonnaks. Capital Milli juhtimisel avati selle aasta alguses Navigatori büroohoone, mis on selle kandi üks tõelisi lipulaevu ning on tänaseks pea 100% välja üüritud. Tegu on piirkonnaga, kus toimuvad lähiaastatel suured muutused, kuna lisandumas on veel Promenaadi äri- ja eluhooned ning kokkuvõtvalt moodustab kõik ühtse, kaasaegse ja selgelt läbimõeldud terviku. Navigatori ehituses lähtuti tehnoloogia kõrgtasemest ning sama joont hoitakse ka Kai 1 arenduse puhul. YIT Ehituse näol on tegu meie pikaajalise partneriga, kelle asjatundlikkust ja professionaalset meeskonda oleme alati kõrgelt hinnanud.

Juhatuse liige ja ehitusdirektor Toomas Rapp YIT Ehituse esindajana väljendas rahulolu, et ettevõttel on taaskord võimalusekoostöös tugeva partneriga rajada tähelepanuväärne hoone Tallinna kesklinnas.

Capital Mill OÜ asutati 2008. aasta alguses eesmärgiga korraldada investeeringuid Baltikumis asuvatesse ärihoonetesse ning suurendada nende väärtust kvaliteetse kinnisvarajuhtimise abil. Ettevõtte investeerimisportfell koosneb kaubandus- ja büroohoonetest, lao-ja tootmispindadest ning mitmetest teistest arendamisele minevatest kinnistutest. Ettevõtte tegutsemisaastate jooksul on tehtud investeeringuid koguväärtuses ca 170 miljonit eurot.

YIT Ehitus AS on Eesti juhtivaid ehitusettevõtteid, mis kuulub Soome suurimasse ehitusteenuseid pakkuvasse kontserni YIT. Ettevõtte tegevusvaldkonnad on ehituse peatöövõtt – hoonete ja rajatiste ehitamine – ning elamuarendus. 2013. aastal oli YIT kontserni käive ligikaudu 1,7 miljardit eurot. YIT tegutseb Soomes, Venemaal, Balti riikides ja Ida-Euroopas ning on tööandjaks enam kui 6000 töötajale. YITi aktsiad on noteeritud Helsingi NASDAQ OMX börsil.

Head Uudised GoodNews