1. Avaleht
  2. Uudis
  3. Täna avati Edelaraudtee uus juhtimiskeskus
Täna avati Edelaraudtee uus juhtimiskeskus

Täna avati Edelaraudtee uus juhtimiskeskus

Täna avati Türil Edelaraudtee juhtimiskeskus, mis koondab kõik taristuga seotud digitaalsed andmed Tallinnast kuni Viljandini ühte punkti.

„Juhtimiskeskuse valmimine tähistab kogu raudtee arengus pöördelist momenti – infotehnoloogia kasutuselevõtt annab juhtimiskeskuse valmimisega võimaluse tsentraalseks andmekasutuseks, raudteeliikluse juhtimise automatiseerimiseks ning ka lihtsustab tulevikus hooldus- ja ehitustöid,“ ütles Edelaraudtee juht Rain Kaarjas.

Keskus koondab kõik taristu haldamiseks ja raudteeliikluse juhtimiseks vajaliku info alates fooride avamisest-sulgemisest kuni pöörmekütte kontrollini. See võimaldab juba 2022. aasta teises pooles raudteeliikluse täielikult automatiseerida. Uus tehnoloogia on oluliselt paindlikum, täpsem ja töökindlam ka inimfaktorist tulenevate riskide osas.

Keskus vastab küberturvalisuse standarditele ISKE ja on varustatud katkematu toitega. „Oleme andmeturbele ja ohutusele pööranud väga suurt tähelepanu. Kõik keskusesse koonduvad andmed ja logifailid on turvalisest hoitud, säilitatud ja kasutatud,“ sõnas Rain Kaarjas.

Raudteeliikluse juhtimise tsentraliseerimise ettevalmistamiseks on praeguseks kõik jaamad varustatud pöörmete elektritsentralisatsiooniga ja raudteeülesõidud seadmestatud tehnoloogiaga. Lisaks on ettevõte pidevalt taristut uuendanud, võtnud raudtee-ehituses kasutusele uued materjalid ja tehnoloogiad ning teinud ettevalmistusi rongide sõidukiiruse tõstmiseks 160 kilomeetrini tunnis.

Head Uudised GoodNews