1. Avaleht
  2. Äri
  3. Tartusse asutati USA juhtiva digitaalse lennundusettevõtte Euroopa peakorter
Tartusse asutati USA juhtiva digitaalse lennundusettevõtte Euroopa peakorter

Tartusse asutati USA juhtiva digitaalse lennundusettevõtte Euroopa peakorter

Rahvusvaheline lennundus- ja tehnoloogiaettevõte ANRA Technologies laienes Euroopa Liitu, avades oma Euroopa peakontori Tartus.

„Globaalse ettevõttena oleme oodanud sobivat aega ettevõtte üksuse loomiseks Euroopasse ja usume, et nüüd on õige aeg meie portfelli laiendamiseks Euroopa Liidus,“ ütles tehnoloogiaettevõtte ANRA Technologies asutaja ja tegevjuht Amit Ganjoo. „Eesti sobib ANRA-le suurepäraselt ning me oleme juba alustanud Euroopa Liidus kaasamistegevusi ja koostööd.“

Abilinnapea Raimond Tamme sõnul on äärmiselt hea meel näha, et Tartu innovaatiline ökosüsteem on siia meelitanud nii maineka ettevõtte nagu ANRA Technologies. “Võib öelda, et tegemist on esimese töövõiduga hiljuti Tartus loodud algatusele ZeroEst, mille eesmärk on arendada kliimaneutraalset lennundust Tartu piirkonnas ja luua võimalusi drooniteenuste arendamiseks ja testimiseks,” ütles Tamm. „See aitab kaasa ka Tartu eesmärgile kasvada juhtivaks asustatud alade õhuliikluse arenduskeskuseks Põhjamaades,“ lisas ta.

Koos Eesti partneritega, Skycorpiga ja Eesti Lennuakadeemiaga toetab ettevõte ka Euroopa Kosmoseagentuuri teostatavusuuringut Space4UAM. Uuringu käigus hinnatakse õhuruumipõhiseid teenuseid, mis aitavad asustatud alade õhuliiklust ohutult ja tõhusalt korraldada. Tartu on üks vähestest linnadest, mis võimaldab testkeskkonda selliste teenuste katsetamiseks.

„Eestis on tõenäoliselt kõige rohelisem õhuruum maailmas. On see Vertical Aerospace, Dronamics või Lilium, siis meie unikaalne võimalus on pakkuda nendele teenuste arendamiseks parimat ökosüsteemi,“ ütles Eesti Lennundusklastri juht Kristo Reinsalu. „Loodan, et ANRA aitab kaasa sellele, et me loome Tartus testala drooniteenuste arendamiseks.“

ANRA keskendub Euroopa Liidus projektidele ja arendab edasi teenuse SmartSkiesi tarkvaraplatvormide perekonda, mis toetab U-space’i tegevusi alates droonide abil tarnimistest kuni asustatud alade õhuliikluseni.

Head Uudised GoodNews