1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tulika vahetab kogu autopargi alternatiivkütusel sõitvate autode vastu
Tulika vahetab kogu autopargi alternatiivkütusel sõitvate autode vastu

Tulika vahetab kogu autopargi alternatiivkütusel sõitvate autode vastu

Amserv Auto andis täna Tulika Grupile üle esimesed Corolla hübriidautod, mis on esimeseks etapiks Tulika Takso 300 autost koosneva autopargi järk-järgulisel üleminekul alternatiivkütustel sõitvate autodele järgmise aasta lõpuks. 
Esimese etapi käigus investeeritakse autopargi uuendamisse 3,3 miljonit eurot, mille eest ostetakse käesoleval aastal 165 Toyotat.
Tulika Takso juhatuse liikme Mati Saare sõnul järgib ettevõtte maailmatrende ning on võtnud südameasjaks keskkonnateadliku ja kütusesäästliku mõtteviisi. “Tulika Takso eesmärgiks on olla 2020. aasta lõpuks esimene Eesti taksoettevõte, mille autoparki kuuluvad ainult hübriidid ja autokütusena gaasi kasutatavad sõidukid,” ütleb Saar.
Järgmised 20 Eesti tänavatel Tulika nime all sõitma asuvat hübriidi kannavad Toyota uue lipulaeva Camry märki,  mis  naaseb Euroopa turule peale 14-aastast pausi. Kõik Tulika soetatud hübriidid saavad olema Toyotad. Lisaks annab Amserv Auto käesoleval aastal Tulikale üle veel 65 LPG gaasiseadmetega varustatud Toyota Avensist, mis on ühtlasi viimased Eestisse saabuvad Avensised. Kokku sõidutavad käesoleval aastal Tulika Takso kliente 165 alternatiivkütusel töötavat Toyotat. Tulika jätkab autopargi korralist uuendamist iga kahe aasta tagant, et tagada kasutajamugavus nii klientidele kui taksojuhtidele.
Amserv Auto juhatuse esimehe Margus Nõmmiku sõnul jagavad Toyota ja Tulika mitmeid põhiväärtusi, millest kõige olulisemateks on keskkonnasäästlikkus ja turvalisus. “Taksojuhtide töö on intensiivne, kuna taksoteenus peab olema kättesaadav ööpäevaringselt, samuti pole liiklusolud alati kerged, mistõttu on tehnoloogia lisa silmapaariga juhile suureks abiks ning asendamatu kokkupõrgete ennetamisel. Toyota ülikõrged turvalisuse standardid vastavad täielikult Tulika Takso kvaliteedinõuetele ja tagavad klientidele muretu sõidu,” kinnitab Nõmmik.
“Autopargi uuendamisel valisime teadlikult Toyota ülikõrgetele tutvastandartitele vastavad mudelid, sest teenindusettevõttena on klientide turvalisus ja mugavus meie kõige olulisemaks prioriteediks,” ütleb Saar. Saare sõnul tõstab autopargi uuendamine kaudselt ka eesti mainet tugevdades Eesti kui innovaatilise riigi kuvandit. “Tulika Takso on olnud Eesti olulisematele infrastruktuuriobjektidele Tallinna Lennujaamale ja Tallinna Sadamale usaldusväärne koostööpartner enam kui 10. aastat ning paljude turistide jaoks on esmane puutepunkt Eestiga just taksosõit hotelli,” räägib Saar. Samuti soovib Tulika panustada Tallinna keskkonnasõbraliku ühistranspordi eelistamise programmi, mille kohaselt võivad Viru ja Niguliste tänava taksopeatustes kliente oodata vaid elektri- ja hübriidtaksod.
Head Uudised GoodNews