1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. UUS VÄLJAKUTSE I Jõgeva mööbliettevõte hakkas valmistama isikukaitsevahendeid
UUS VÄLJAKUTSE I Jõgeva mööbliettevõte hakkas valmistama isikukaitsevahendeid

UUS VÄLJAKUTSE I Jõgeva mööbliettevõte hakkas valmistama isikukaitsevahendeid

Jõgeva linn jagas oma Facebooki lehel, kuidas Jõgeva pehme mööbli tootja Softcom hakkas valmistama isikukaitsevahendeid.

Softcomi tegevjuhi Priit Pettai sõnul lakkasid pehme mööbli tellimused peaaegu kohe, kui eriolukord välja kuulutati.

Koroonaviiruse puhangu ajal on paljud jäänud tööta, ent Softcom mõtles kiirelt välja lahenduse. Kuna neil on olemas kangast detaile välja lõigata võimaldav lõikur, samuti õmblus- ja overlokmasinad, otsustati väljakutse vastu võtta ning aidata isikukaitsevahendite tootmisega.

Avaldame postituse: 

Jõgeval Turu tänavas tegutseval osaühingul Softcom on 11-aastane kogemus kvaliteetse pehme mööbli tootmisel. Praegu…

Posted by Jõgeva on Kolmapäev, 15. aprill 2020

Jõgeval Turu tänavas tegutseval osaühingul Softcom on 11-aastane kogemus kvaliteetse pehme mööbli tootmisel. Praegu valmistatakse seal aga hoopis isikukaitsevahendeid, mis, teadagi, on hetkel väga nõutud.
Softcomi tegevjuhi Priit Pettai sõnul lakkasid pehme mööbli tellimused peaaegu kohe, kui eriolukord välja kuulutati. Samas esitas eriolukorra juht ja peaminister Jüri Ratas Eesti ettevõtjatele üleskutse asuda valmistama kriisiolukorras vajalikku, sealhulgas isikukaitsevahendeid. Softcomis, kus on olemas kangast detaile välja lõigata võimaldav lõikur, samuti õmblus- ja overlokmasinad, otsustati väljakutse vastu võtta.

Esimesed tootenäidised valmisid mõne päevaga. Nüüdseks on ka tellijad hooldekodude, haiglate, hambaravikabinettide, vanglate jt näol leitud ning tootmine käib. Valikus on ligemale viisteist artiklit: kombinesoonid, jalakaitsed, mütsid, kätised, põlled jne. Vastavalt klientide vajadustele tuleb nimetusi kindlasti veel juurde.
Isikukaitsevahendite õmblemiseks sobivat materjali oli Softcomis vähesel määral olemas, ent seda tuli ka hulgiladudest otsima hakata. Nii palju, kui oli võimalik, suunati Softcomis isikukaitsevahendeid õmblema oma maja inimesi, aga puidutöömehi siiski õmblus- või overlokmasina taha panna ei saa. Seepärast on firmal suurte tellimuste täitmiseks õmblusoskusega inimesi juurde vaja. Firma töökuulutus on juba mõnda aega üleval olnud nii Töötukassa kodulehel kui ka firma enda Facebooki lehel, aga kandideerijaid on senini üsna vähe olnud. „Nii et ootame ikka veel endi hulka usinaid, nobedate näppudega õmblejaid, kes soovivad panustada riigi aitamisse ja kellel on oskus töötada tehaseõmblusmasinatega,“ ütles Priit Pettai. Tasustamine on kokkuleppel ja tükitöö alusel, kes huvitatud on, pöördugu Priit Pettai poole aadressil priit@softcom.ee. Seda, kui kauaks isikukaitsevahendite õmblemise tööd jätkub, on praegu raske ennustada.
Isikukaitsevahendite valdkonnas on kõige suuremaks defitsiidiks kujunenud kaitsemaskid. Softcom on kohe-kohe valmis ka neid tootma. Tuleval nädalal peaks lennukiga kohale jõudma maskiliin, millega on võimalik toota neli miljonit maski kuus. Maskide tootmine saab olema täiesti automatiseeritud: liinioperaator sisestab materjalid ja jälgib, et protsess tõrgeteta toimiks, valmis maskid lähevad aga ilma inimkäe vahele segamata otse karpi.

Head Uudised GoodNews