1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Vabaerakond soovib jagada Eesti EL-i toetuste taotlemisel kaheks
Vabaerakond soovib jagada Eesti EL-i toetuste taotlemisel kaheks

Vabaerakond soovib jagada Eesti EL-i toetuste taotlemisel kaheks

Eesti Vabaerakond soovib Tallinna ja ülejäänud Eesti jagamist Euroopa Liidu struktuurifondide toetuste taotlemisel ja rakendamisel kaheks eraldi mittehalduslikus majanduspiirkonnaks eesmärgiga vähendada pealinna ja muu Eesti arenguerinevusi.

Selline tegevus annaks erakonna hinnangul Eesti riigile rahalist võitu kuni 1 miljard eurot iga 7-aastase EL-i finantsperioodi jooksul.

Vabaerakonna liige Kaul Nurm annab 1. juulil riigikogu esimehele Henn Põlluaasale 1300 allkirjaga petitsiooni “Jagame Eesti EL-i toetuste taotlemisel kaheks”.

Nurm on seisukohal, et Eesti valitsuse otsus mitte jagada Eesti majandusterritooriumit EL-i finantsperioodi 2021-2027 toetuste taotlemisel ja rakendamisel kaheks läheb maksumaksjale maksma kuni 1,4 miljardit lisaeurot. ”See hakkab täiendama suhkrutrahvi ning prügimajanduse ja põlevkivienergeetika saamatu ümberkorraldamisega tekitatud pikka ebaõnnestumistejada,” ütles ta.

Vabaerakonna läkituses seisab: “Eesti ja Leedu valitsustele oli majandusprognooside kohaselt juba 2013. aastaks teada, et hiljemalt 2016. aastaks on meie riikide sisemajanduse kogutoodang (SKT) elaniku kohta ostujõu standardi järgi üle 75 protsendi EL-i keskmisest. See toob kaasa liikmesriigi staatuse muutumise vähemarenenud piirkonnast üleminekupiirkonnaks ja tähendab umbes 30 protsenti väiksemat EL-i struktuurifondide toetuseelarvet 30 protsenti kõrgema siseriikliku kaasfinantseerimise määraga.”

Vabaerakond korraldab riigikogu ees kell 9.30 avaliku koosoleku nimega “Terve Eesti heaks”, mida on lubanud toetada Elurikkuse Erakond.

Head Uudised GoodNews