1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. VEEBISEMINAR! OLE TEADLIK I Majutuskorterite üürile andmisel tekib käibemaksuprobleem
VEEBISEMINAR! OLE TEADLIK I Majutuskorterite üürile andmisel tekib käibemaksuprobleem

VEEBISEMINAR! OLE TEADLIK I Majutuskorterite üürile andmisel tekib käibemaksuprobleem

Eestis on ca 4400 majutuskorterit. Korterite omanikud kaaluvad praeguses muutunud majandusolukorras majutusteenuse pakkumise asemel hoopis korterite pikaaegsele üürile andmist. Vähesed teavad, et sellega võib neil tekkida käibemaksukohustus varem maha arvatud sisendkäibemaksu osas. Riskide maandamiseks kõigile majutuse pakkujatele, kes antud varianti kaaluvad, korraldab vandeadvokaat Marko Saag 1. aprillil välkkoolituse veebiseminarina.

Majutusteenus on maksustatav käive, mille tarbeks soetatud kaupadelt ja teenustelt saab sisendkäibemaksu maha arvata (korteri soetamine, parendused, teenused, jne). Korteri üürile andmine on aga maksuvabateenus, mille tarbeks soetatud kaupadelt ja teenustelt sisendkäibemaksu maha arvata ei saa. Majutusteenuse muutmisel maksuvabaks üürituluks kaasneb kohustus maha arvatud sisendkäibemaksu korrigeerida ehk käibemaksu tagasimaksmise kohustus.
Millega teenuse muutmisel peab arvestama ja kuidas arvutada korrigeerimisel tekkivat käibemaksu, saabki koolitusel vastused. Nõuandeid jagab pikaaegse nõustamise kogemusega Attela advokaadibüroo partner ja vandeadvokaat, hinnatud TalTech rahvusvahelise maksuõiguse lektor Marko Saag.

Osalejate arv seminarile on piiratud.

Täpsemat infot registreerumiseks leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews