1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Statoil hakkab pakkuma Itaalia toitu
Statoil hakkab pakkuma Itaalia toitu

Statoil hakkab pakkuma Itaalia toitu

f_KKK_5190Tänasest lisanduvad Eesti suurima tänavatoidu pakkuja Statoili teenindusjaamade valikusse Itaalia köögist inspireeritud värsked võileivad ja salat.

Statoili menüüsse lisanduvad kolme singi ciabatta; kana-pesto ciabatta röstitud värske paprikaga; peperroni, mozarella ja tomatikastmega focaccia; carbonara kastme, külmsuitsusingi, pecorino ja kanaga panini ning punase pesto, pasta ja kanaga salat. Uus Itaalia menüü  on valminud Lunden Foodi peakoka Vambola Moorese juhtimisel.

f_KKK_5016Statoil Fuel & Retail kaubandusdirektor Piret Kase sõnul on tänavatoidu kultuur Eestis tõusvas trendis ning klient otsib laiemat valikut. “Meie eesmärk on tuua Statoili poolt pakutavasse valikusse uued maitsed, värsked tooted, mida tarnitakse jaamadele iga päev ning mis on valmistatud kvaliteetsest toorainest,” ütles Kask.

Eesti suurima tänavatoidu pakkujana teeb Statoil koostööd valmistoitudele spetsialiseerunud toiduainetööstusega Lunden Food. Lunden Foodi peakoka Vambola Moorese sõnul on Itaalia köök Eestis üks populaarsemaid, võludes inimesi oma lihtsuse ent suurepärase ja huvitava maitsekooslusega. Nii kasutas ta uue menüü koostamisel Itaalia pepperoni ja salaami vorste, toor- ja suitsutatud sinke, mozarella ja pecorino juuste, rukolat, värskeid ja päikesekuivatatud tomateid, paprikat ning rohelist ja punast pestot.

f_KKK_5099“Uute Statoili toodete väljatöötamisel soovisime kasutada võimalikult palju Itaaliast pärit toorainet, mida on võimalik Eestisse stabiilselt ka tarnida. Tulemusega oleme väga rahul – uuel menüül on tõeline ehe Itaalia maitse,” ütles Vambola Moores.

“Statoil on Eesti tänavatoidu turul alati teerajaja olnud, pakkudes juba 90-ndate keskpaigast võimalust osta värsket ja sooja toitu kaasa. Näiteks 1996. aastal meie poolt Eestisse müüki toodud hot dog on saavutanud nii suure populaarsuse, et selle rahvanimetus kabanoss lisati viis aastat tagasi Eesti õigekeelsussõnaraamatusse,” meenutas Piret Kask.

Kase sõnul näitavad viimased, tänavatoidu pealinnas Londonis, läbiviidud uuringud, et enim kaasaostetavaks kiirtoiduks on aga hoopis võileib. “Ka meie Itaalia menüü keskendub erinevatele võileibadele: ühelt poolt neid on mugav kaasa võtta ning süüa nii külma kui soojana, teiselt poolt aga võimaldavad võileivad pakkuda rikkalikku maitsete valikut,” lisas Kask.

Kase sõnul kuulub Statoili värske tänavatoidu valikusse juba üle 20 erineva maitse ja retseptuuriga toodet.

Statoil Fuel & Retail Eesti AS on juhtiv mootorikütuste ja esmatarbekaupade jaemüüja kokku 46 teenindusjaama ja kuue Statoil 1-2-3 automaatjaamaga.

Head Uudised GoodNews