1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Viking Line’i Tallinna-Helsingi liini täituvus kasvas juunis 30% võrra
Viking Line’i Tallinna-Helsingi liini täituvus kasvas juunis 30% võrra

Viking Line’i Tallinna-Helsingi liini täituvus kasvas juunis 30% võrra

Tallinna-Helsingi liini populaarsus näitab jätkuvat kasvutendentsi. Viking Line’i reisijate arv Tallinna-Helsingi liinil kasvas juunis eelmise aastaga võrreldes 30 protsendi võrra. Reisijatele pakuvad eriti huvi liiniteenused ja autoga Soome ja Eesti vahel reisimine. Populaarsust on kogumas ka Helsingi ja Tallinna vahelised päevakruiisid. Kasvava nõudluse rahuldamiseks teeb Viking Line Helsingi ja Tallinna vahel kuni 12 sõitu päevas, suveperioodil, 1. juulist 6. augustini, sõidavad liinil lisaks ka mootorlaevad Mariella ja Gabriella.

Tallinnasse suunduvate ja Tallinnast väljuvate kruiiside ja liiniteenuste nõudlus on suvehooajal eriti suur. Selle nõudluse rahuldamiseks lisab Viking Line 2017. aasta suvel liinile rekordarvu lisareise. Sel suvel saavad reisijad Tallinna ja Helsingi vahet sõita Viking XPRSi ja kiire katamaraaniga Viking FSTR. Lisaks sõidavad 1. juulist 6. augustini Tallinna-Helsingi liinil ka Gabriella ja Mariella. Lisareisid pakuvad reisijatele rohkem paindlikkust ja tagavad, et igaüks saab üle Soome lahe just talle sobival ajal.

Aprillikuust alates kasutuses olev katamaraan Viking FSTR on väga populaarseks saanud, võimalust vähem kui kahe tunniga üle-lahe sõita on ära kasutanud juba üle 150 000 reisija. Kiire reisivõimaluse maine kõrval pakub katamaraan Viking Line’ile iseloomulikku sõbralikku teenust ja korralikku toitlustust. Püsireisijad saavad osa ka Club Lounge’is pakutavast laiast söökide ja jookide valikust, mille hind ühele inimesele on 30 eurot.

Suvekuudel saavad Viking Line’i reisijad ööseks pardale jääda ning sihtkohas puhanuna üles ärgata. Pardale saab Tallinnas tulla kell 00.10 öösel ning hommikul Helsingis üles ärgata. Laevas ööbimine on alternatiiv linnahotellile, laevale saab tulla autoga. Helsingis saavad reisijad laevale tulla kell 21.30 õhtul, end rahulikult välja puhata ning väljuda Tallinnas kell 7 hommikul.

„Helsingi ja Tallinna vaheliste reiside nõudlus on suvekuudel kõrgeimal tasemel. Saame katamaraani Viking FSTR abil klientidele sel aastal rekordarvu väljumisi ja muid reisivõimalusi pakkuda. Vaatamata sellest, et valikuvõimalusi on nüüd rohkem, soovitame reisi broneerida aegsasti, sest populaarsematel kellaaegadel täituvad laevad kiiresti,” ütleb Viking Line’i liinijuht Jaakko Ahti.

Head Uudised GoodNews