1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eestlased said Kesk- ja Ida-Euroopa roheidufirmade konkursil auhinna
Eestlased said Kesk- ja Ida-Euroopa roheidufirmade konkursil auhinna

Eestlased said Kesk- ja Ida-Euroopa roheidufirmade konkursil auhinna

Eesti ettevõte Roofit Solar Energy pälvis Kesk- ja Ida-Euroopa suurimal rohetehnoloogia konkursil Power Up eriauhinna Clean Air Challenge Award, millega tunnustati parimat iduettevõtet, kes aitab kaasa õhu puhtamaks muutmisele.

Eesti idufirma leiutatud elektrit tootvad metallpaneelid on keskkonnasõbralikud ja ühtlasi säästlikud, sest ühe paigaldusega saab majapidamine katusekatte, mille sisse on juba integreeritud päikesest elektrit tootev funktsioon. Roofit Solar Energy on ainuke Eesti ettevõte, mille Saksa Energiaagentuur esitas hiljuti ka maailma 100 parima energeetika idufirma hulka.

Puhta õhu temaatika eriauhinna pani välja rahvusvaheline suurettevõte Veolia, kes näeb eestlaste väljatöötatud elektrit tootvates katusepaneelides suurt potentsiaali.

„Oleme eriliselt rõõmsad, et meie toode leidis äramärkimist just keskkonna ja puhta õhu kontekstis. Päikesekatus annab majapidamisele energiat õhku saastamata. Roofiti metallkatus on arhitektuurselt paljudesse piirkondadesse sobiv lahendus ja annab võimaluse olla ise taastuvenergia tootja,“ kommenteeris Roofit Solari kaasasutaja Helen Anijalg.

Sel aastal läks konkursi peavõit Slovakkia ettevõttele Danubia Nanotech, kes arendab elektriautode akudele andureid.

Head Uudised GoodNews