1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Kas tead, milline on aasta suurim kinnisvaratehing Baltikumis?
Kas tead, milline on aasta suurim kinnisvaratehing Baltikumis?

Kas tead, milline on aasta suurim kinnisvaratehing Baltikumis?

Varahaldusettevõte East Capital Real Estate IV kinnisvarafond omandas 83 miljoni euroga ICA Gruppenisse kuuluva Rimi Balticu 94 000-ruutmeetrise logistikakeskuse ja keskkontori Riias. Tegemist on selle aasta suurima kinnisvaratehinguga Balti riikide logistikasektoris.

Foto: East Capital Real Estate

Rimi on Balti riikide suurimaid jaemüüjaid ja Riias asuva kompleksi näol on tegemist ettevõtte peakontori ja peamise logistikakeskusega Baltimaades. Logistikakeskus asub ca 17 hektari suurusel maa-alal, mille suurepärane asukoht tagab väga hea ligipääsu põhimagistraalidelt. Rimi Baltic jääb edasi hoone ainurentnikuks ja on East Capital Real Estate´iga selleks sõlminud 15 aasta pikkuse rendilepingu.

„Omandatud logistikakeskus asub piirkonnas, mis on viimastel aastatel eriti kiiresti arenenud. Sinna on rajatud palju uusi elamuid, piirkonna atraktiivsusele andis olulist täiendust ka Ikea kaubamaja ja Saga keskuse rajamine. Logistikakeskus on nii asu- kui ka töökohalt suurepärane ning sobitub ideaalselt East Capital Real Estate’i kui Balti riikide juhtivate logistikakeskuste omaniku portfelli. Meie jaoks on ka oluline, et Rimi Baltic ja ICA grupp jätkab hoone ainurentnikuna,“ kommenteeris East Capital Real Estate Läti juht Maris Smiltenieks.

Omandatud logistikakeskus asub piirkonnas, mis on viimastel aastatel eriti kiiresti arenenud.

Keskus läbis 2020. aastal ulatusliku renoveerimise ja olulise laienduse. Samuti parandati energiatõhusust ning hoonestuse katusele paigaldatakse 2MW suurune päikesepark.

„Sõlmitud tehing ja 15-aastane rendileping tähendab meie tihedat koostööd East Capitaliga, sest Rimi Balticu ulatuslik logistikategevus ja keskkontor paikneb ka edaspidi Deglava keskuses. Oluline, et tehing vabastab vahendeid ka Rimi Balticu omaniku ICA Gruppeni netovõla vähendamiseks,“ ütles Rimi Balticu tegevjuht Giedrius Bandzevičius.

Tehingut rahastas Swedbank ning protsessi nõustasid ostja poolel Vilgerts advokaadibüroo, Ernst & Young ning Industry Service Partner ja müüja poolel advokaadibüroo Sorainen.

East Capital Real Estate tegutseb Balti riikides ja Kesk-Euroopas 2005. aastast ning on piirkonna juhtiv kinnisvaraomanik ja -arendaja. Rimi logistikakeskuse omandamine on East Capital Real Estate’i seni suurim tehing. „Meie kvaliteetne kinnisvaraportfell keskendub jätkusuutlikkusele, pakkudes konkurentsieelist üürnikele ja suuremat tulu meie fondiinvestoritele,“ märkis East Capital Groupi partner ja kinnisvara valdkonna juht Albin Rosengren.

„Tõeline rõõm on olla partneriks East Capital Real Estate’ile, kes jätkab investeerimist Lätti. Meie ühine mure keskkonna pärast ja eesmärk saada ka antud hoonele ESG sertifikaat kinnitab, et jätkusuutlike ja energiatõhusate lahenduste kasutuselevõtt on muutumas standardiks. Sellest on kasu mitte ainult keskkonnale vaid ka rentnikele – antud juhul ICA Gruppenile ja Rimi Balticule,“ lisas Swedbank Läti juhatuse liige ja äriklientide divisjoni juht Jevgenijs Ivanovs.

Head Uudised GoodNews