1. Avaleht
  2. Uudis
  3. Keskkonnapäeva puhul lähevad käiku Liis Lemsalu rändkogumiskastid
Keskkonnapäeva puhul lähevad käiku Liis Lemsalu rändkogumiskastid

Keskkonnapäeva puhul lähevad käiku Liis Lemsalu rändkogumiskastid

Juuni alguses annab Uuskasutuskeskus esmakordselt kasutusse rändkogumiskastid, mis on pärit Liis Lemsalu ja Stefani lavasõust.

Rändkastidemõte tuli tagasisidest mitmelt ettevõttelt, kes on soovinud oma töötajatele sellist võimalust pakkuda. „Tööle kaasavõtmine on üks mugavamaid võimalusi asjade uuele ringile andmiseks, kuid alati ei ole ettevõtetes head kohta kogumiseks. Rändkastide kiire teostuseni aitasid meid Eesti Laulu lavasõust alles jäänud suured valged kastid,“ kommenteeris keskuse tegevjuht Diana Paakspuu.

Bigbanki Eesti juht Jonna Pechter on veendunud taaskasutusse uskuja, mistõttu tellis ta kogumiskastid esimesena oma ettevõttesse. “Annan ise sisuliselt kõik üleliigsed esemed alates laste mänguasjadest ja lõpetades seisma jäänud rõivastega kellelegi edasi või viin Uuskasutuskeskusesse. Ühe vana on teise uus, lisaks tehakse paljudest kasutatud asjadest unikaalseid käsitööesemeid ja loodetavasti jääb selle arvelt maailmas omajagu üleliigset tootmata,” ütles Pechter ja kutsus ka teisi ettevõtteid taaskasutusega liituma.

Rändkastid on eri suuruses. Kui kogumiskast saab täis, tuleb keskuse kaubik asjadele järele. Esialgu saab selliseid kaste tellida Tallinnas ja Tartus.

Üleilmset keskkonnapäeva tähistatakse 5. juunil. See sai alguse 1973. aastal.

Foto: Uuskasutuskeskus
Head Uudised GoodNews