1. Avaleht
  2. Uudis
  3. Kindlustus hüvitas Tallinnas pureda saanud koera ravikulud
Kindlustus hüvitas Tallinnas pureda saanud koera ravikulud

Kindlustus hüvitas Tallinnas pureda saanud koera ravikulud

Vabalt aias toimetav koer on rõõmuks tervele perele, kuid tihti võetakse koera aias püsimist liiga iseenesestmõistetavalt. Aed võib olla ju piisavalt kõrge ja tihe, kuid seda tuleks sellegipoolest periooditi üle kontrollida, et lemmik plehku ei pistaks ning naabreid ei hirmutaks või koguni inimestele või teistele koertele kallale ei läheks!

Isegi kui koer tunneb end aias hästi ja koduselt, võib siiski juhtuda, et võimaluse avanedes kipub ta omapead naabruskonda avastama. Näiteks on neljajalgne sõber pikema aja jooksul uuristanud varjatud aianurka auku või on lihtsalt aed mõnest kohast järele andnud. Teinekord võib ka suurtest hoovihmadest tingitud vee-erosioon tekitada aia alla piisavalt suure avause.

Aiast jalutama pääsenud koer võib aga olla ohuks nii teistele kui ka iseendale. Näiteks Tallinna äärelinnas läks aiast plehku pääsenud koer kallale rihma otsas jalutuskäigul olnud väiksemale koerale. „Antud juhul sai väiksem koer pureda nõnda kõvasti, et ravikulud olid koguni üle 2000 euro. Kannatanud koera ravi pidi hüvitama aiast välja pääsenud koera omanik, kellel oli õnneks piisav vastutuskindlustuskaitse ja kindlustus need raviarved ka hüvitas,“ ütles PZU Kindlustuse kahjukäsitluse juht Jaanus Tanne.

Tanne kinnitab, et juhtum, kus aiast põgenenud koer kellelegi kallale läheb, on küll erandlik, kuid teinekord pääsevad koerad ikka omapead jalutama. „Näiteks lipsab koer märkamatult autoväravast välja, kui pererahvas koju jõuab või jääb jalgvärav korralikult sulgemata. Isegi kui tegu pole tigeda koeraga, kes kedagi ründaks, tasub siiski olla valvas, sest näiteks tihedama liiklusega piirkondades võib hoopis juhtuda, et koer jookseb kogemata autole ette,“ hoiatab Tanne.

Üldiselt on koertega seotud õnnetused PZU klientide seas siiski pigem harvaesinevad. „Kui antud juhul aitasime hüvitada koera tekitatud kahju, siis kõige sagedasemad vastutuskindlustusjuhtumid on ikkagi seotud lastega. Eriti suveperioodil on kõige tavalisemaks juhtumiks see, et laps on sõitnud rattaga vastu kellegi teise parkivat sõidukit,“ ütles Tanne.

PZU ehk Powszechny Zaklad Ubezpieczeni viimase viie aasta keskmine aastakäive on 36,4 miljardit zlotti. Kesk- ja Ida-Euroopas on ettevõtte turuosa 13 protsenti.

Head Uudised GoodNews