1. Avaleht
  2. Äri
  3. KÄIBE KASV I Robus Group AS kasvatas käivet üle kolme korra
KÄIBE KASV I Robus Group AS kasvatas käivet üle kolme korra

KÄIBE KASV I Robus Group AS kasvatas käivet üle kolme korra

Eesti sporditehnoloogia ettevõtte Robus esimese poolaasta käive ületas eelmise aasta kogukäibe ja kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 3,5 korda.

Hoiused
Foto: Freepik

Tallinna börsi alternatiivturul First North kaubeldava Robus Group AS-i esimese poolaasta käive oli 87 000 eurot, mis on 2021. aasta 24 000 eurosest käibest enam kui kolm korda suurem, ületades sealjuures ka kogu 2021. aasta käibe.

Ettevõtte tegevjuhi Mikk-Alvar Olle sõnul on pingeline geopoliitiline olukord Euroopa südames neid tugevalt mõjutanud, kuid tänu teadlikule käitumisele müüginumbrite kasvu see ei pidurdanud. Kõige tugevamalt on Olle sõnul kannatada saanud toorme kättesaadavus, mis ei võimaldanud kogu nõudlust rahuldada. „Pakkusime klientidele eeltellimise võimalust, mis hoolimata pikkadest tarneaegadest võeti klientide poolt hästi vastu. Tavapärases majandussituatsioonis oleks käibekasv olnud usutavasti veelgi suurem,“ lisas Olle. „Oleme suutnud ettearvamatuks muutunud turu ja tarbijakäitumise tingimustes kiiresti adapteeruda ja astunud olulisi tootearenduslikke samme, mis loovad eelduse tarnekriiside vältimiseks ja tugeva kasvutrendi jätkumiseks ka prognoositavas majandussurutises.“

Oleme suutnud ettearvamatuks muutunud turu ja tarbijakäitumise tingimustes kiiresti adapteeruda ja astunud olulisi tootearenduslikke samme.

Foto: Pixabay

Täna on ettevõte alustanud mitmete uute toote- ja teenuslahenduste välja arendamisega. Samuti realiseerus ka ettevõtte eesmärk tõsta ekspordimaht koduturu müügimahtudest suuremaks, vastavalt 70% Euroopa turule ja 30% Eesti turule.

Teisel poolaastal plaanib ettevõte turule tuua uue treeninginventari GymBars Light ning nii sisuliselt kui vormiliselt olulisel määral parendatud videotreeningute platvormi. Lisaks jätkub Smart GymBars tootearendus, mida toetab ka EAS ja suuri muutusi on oodata ka Robuse teenuse vallas. „Kuna arendatava treeningplatvormi klientide juurdekasvu tempo meie suuri ambitsioone ei rahuldanud, oleme arenduses teinud treenerite ja klientide tagasisidel tugineva korrektuuri, mida loodame avalikkusele tutvustada õige pea. Kiire reageerimisvõime on Robuse konkurentsieelis ning on oluline seda püstitatud eesmärkide saavutamiseks ka rakendada, “ ütles Olle.

  • Robus Group AS-i 2022. aasta 6 kuu tulemuste täpsema ülevaate leiate siit.
Head Uudised GoodNews