1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Canon pälvis neli TIPA 2014. aasta auhinda
Canon pälvis neli TIPA 2014. aasta auhinda

Canon pälvis neli TIPA 2014. aasta auhinda

CanonCanon teatas, et on võitnud neli TIPA (Technical Image Press Association) ehk maailma ühe juhtiva fotograafiaajakirjade ühingu auhinda. TIPA auhindadega tunnustatakse kõige silmapaistvamaid möödunud aastal turule toodud pildindustooteid. Ka tänavu pälvis Canon kiitust kogu oma mitmekesise tootevaliku seas kasutatud tehniliste uuenduste eest. Canonile anti järgmised auhinnad.

  • Parim digipeegelkaamera edasijõudnutele: Canon EOS 70D
  • Parim eksperttaseme kompaktkaamera: Canon PowerShot G1 X Mark II
  • Parim professionaalne digipeegelkaamera objektiiv: Canon EF 200–400 mm f/4L IS USM Extender 1,4x
  • Parim uuendus pildinduses: Canon Dual Pixel CMOS AF

TIPA žürii koosneb maailma 29 juhtiva fotograafiaajakirja toimetajatest, hõlmates 16 riiki ja viit kontinenti. Parimate toodete ja tehnoloogiate valimiseks ja tunnustamiseks kohtub žürii iga-aastaselt, et arutleda uusimate toodete üle, võttes arvesse kõikvõimalikke aspekte alates uuenduslikkusest kuni kujunduse ja toote üldise kvaliteedini.

„Oleme TIPA järjekordse tunnustuse üle äärmiselt uhked; see näitab selgelt Canoni pühendumust silmapaistvale kvaliteedile ja uuenduslikkusele kõigi tootesarjade lõikes,” ütles Canon Europe’i hobipildindusgrupi tooteturundusdirektor Steve Marshall. „Oleme pühendunud pildindusvaldkonnas piiride ületamisele ja esitame endile pidevalt väljakutse oma fotograafiakogukonnale – alates argipildistajatest kuni proffideni – nende vajadustele vastavate parimate toodete pakkumiseks. Täna TIPA žüriilt saadud auhinnad näitavad selle eesmärgi edukust.”

Canoni auhinnaliste toodete tunnustamisel esitas TIPA žürii järgmised kiiduavaldused.


Parim digipeegelkaamera edasijõudnutele: Canon EOS 70D

Canon EOS 70D

Kaameral Canon EOS 70D on 20,2 Mpx CMOS APS-C-sensor ja DIGIC 5+ protsessor, mis suudavad pakkuda kiirust kuni 7 kaadrit sekundis ja ISO-vahemikku 100 – 12 800, täiendatuna kuni väärtuseni ISO 25 600. Automaatteravustamine toimub 19-punktilise üleni rist-tüüpi AF-süsteemiga. Mudeli EOS 70D läbimurdeliseks omaduseks on Dual Pixel CMOS AF-süsteem, mis võimaldab filmida reaalvaates täpse automaatteravustamisega, aga pakub ka pildistamisel väga kiiret teravustamist. Muudetava nurgaga puutetundlik 3,0-tolline Clear View II LCD-monitor kuvab 1,04 miljonit punkti. Sisseehitatud WiFi võimaldab rakenduse Canon EOS Remote kaudu jagada või hõlpsalt nutitelefoni üles laadida.

Parim eksperttaseme kompaktkaamera: Canon PowerShot G1 X Mark II

Canon PowerShot G1 X Mark IICanoni PowerShot G-sarja kaamerad on alati väga hinnatud. Uusim mudel, PowerShot G1 X Mark II, pakub 13,1 Mpx koos mitme kuvasuhtega 1,5-tüüpi anduri, f/2–3,9 5-kordse suumi (24–120 mm) ning rohkete kohandatavate funktsioonide ja käsitsemisomadustega. Jäädvustusvõimalused hõlmavad 14-bitist RAW+JPEG-vormingut koos kiire ja täpse 31-punktilise automaatteravustamisega. Kadreerimisvõimalusi täiendab 3-tolline kallutatav LCD-puutepaneel 1,04 miljoni sRGB-punkti ja 100% katvusega. Säritamist ja kaamera juhtimist täiustavad aga objektiivil asuvad kaks uut juhtrõngast. Saadaval on täis-HD, aga ka NFC-võimalusega WiFi. Teravustamiskaugus algab 2 tollist ning saadaval on ka pidev manuaalteravustamine koos teravustamise eelvaatega.

Parim professionaalne digipeegelkaamera objektiiv: Canon EF 200–400 mm f/4 L IS USM Extender 1,4x

EF 200–400 mm f4L IS USM Extender 1,4xJust professionaalsetele spordi- ja loodusfotograafidele loodud objektiiv Canon EF 200–400 mm f/4L IS USM Extender 1,4x on suure jõudlusega supertelesuum koos optiliselt sobituva sisseehitatud 1,4x telekonverteriga. Selle eelis on rakendustel, kus ei ole võimalik objektiivi kiirelt vahetada, kaitstes samas õrnu detaile, nagu digipeegelkaamera pildisensorit, tolmustes ja niisketes keskkondades. Objektiivis on kasutusel üks fluoriid- ja neli UD-läätseelementi ning 9 labaga ringjas ava. Võimendusega teravustamise režiim muudab teravusüleminekud vaikseks ja sujuvaks, mis on eriti hinnatud just filmimisel. Objektiiv on ka äärmiselt tolmu- ja veekindel.

Parim uuendus pildinduses: Canon Dual Pixel CMOS AF

Dual Pixel CMOS AFDual Pixel CMOS AF on faasituvastusega AF-tehnoloogia, mis rakendub otse pildisensori tasandil. Selle eeliseks eelmiste EOS-kaamerate ees on oluliselt parem AF-jõudlus reaalvaaterežiimis ja filmimisel. Kuna reaalvaaterežiimi saab kasutada sarnaselt kaamera pildiotsijale, on kiire ja sujuv AF-jõudlus oluliselt parem. Dual Pixel CMOS AF on praegu saadaval kaameras EOS 70D ja valikuna ka EOS-kinofilmikaamerates C100 ja C300, mis omakorda ühilduvad 103 Canoni EF-objektiiviga, ning me loodame, et see täiendus võimaldab edaspidi veelgi parema reaktsiooniga pildihõive- ja töötluse võimalusi arendada.

Head Uudised GoodNews